Newsroom

Newsroom

Αποφασισμένος για όλα ο Τσίπρας αν δεν υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης πραγματοποιεί σύσκεψη αυτήν την ώρα κι αν όλα κυλήσουν ομαλά θα…

tsipras 493

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης πραγματοποιεί σύσκεψη αυτήν την ώρα κι αν όλα κυλήσουν ομαλά θα πραγματοποιηθεί νέα τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group γύρω στις έξι και μισή το απόγευμα.

Όπως μετέδιδε νωρίτερα το Mega, τα «κόκκινα» δάνεια εξακολουθούν να αποτελούν το μεγάλο «αγκάθι» στη διαπραγμάτευση, καθώς, όπως διεμήνυσε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, η προστασία της πρώτης κατοικίας, κυρίως για τους αδύναμους, είναι θέμα ύψιστης προτεραιότητας για την κυβέρνηση. Στο μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν πως φαίνεται να υπάρχει κάποια πρόοδος στο έτερο μείζον θέμα, αυτό της ρύθμισης των 100 δόσεων.

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση φαίνεται να προσανατολίζεται στην εξεύρεση πολιτικής λύσης και για τον λόγο αυτό, ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά την οποία συζήτησαν τις πρόσφατες εξελίξεις και την κατάσταση στο μεταναστευτικό ζήτημα και την προετοιμασία του αυριανού Eurogroup στις Βρυξέλλες, όπως αναφέρουν ευρωπαϊκές πηγές.

Αν δεν ανάψει το πράσινο φως για την εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ κατά το αυριανό Eurogroup, ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται αποφασισμένος, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Εθνος”, να μεταφέρει τη διαπραγμάτευση στη Σύνοδο Κορυφής που διεξάγεται στη Μάλτα την ερχόμενη Τετάρτη, οδηγώντας τις διαπραγματεύσεις σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο.

Μάλιστα, όπως τονίζει κυβερνητικό στέλεχος, «Ο Αλέξης Τσίπρας θα πάρει πάνω του την υπόθεση και αν χρειαστεί θα επικοινωνήσει τόσο με την Ανγκελα Μέρκελ όσο και με τον Φρανσουά Ολάντ».