Αποδόμηση της κυβερνητικής πολιτικής από τους πολίτες

«Χαστούκι» στην κυβέρνηση από την δημοσκόπηση της Alco, αναφορικά για την ακρίβεια την εγκληματικότητα, το «καλάθι των 50 προϊόντων»

ellada vouli 0503

Η ακρίβεια, το καλάθι του νοικοκυριού η εγκληματικότητα και τα ελληνοτουρκικά ήταν τα ερωτήματα που απάντησαν οι πολίτες, σε δημοσκόπηση της Alco. Και μπορεί η κυβέρνηση να προωθεί με τυμπανοκρουσίες την κοινωνική της πολιτική ωστόσο οι πολίτες αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα της. Συγκεκριμένα, στην έρευνα της Alco για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, το 57% των ερωτηθέντων απαντά ότι το καλάθι θα βοηθήσει λίγο (34%) ή καθόλου (23%) την οικογένειά τους. Αντίθετα, μόλις το 5% απαντά «πολύ», ενώ το 17% απαντά «αρκετά».

dimoskopisi alco 171022 1

Παράλληλα, οι πολίτες μεταφέρουν την απόγνωσή τους για την οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού τους (τη στιγμή που η κυβέρνηση παραμένει… απούσα), με το 71% να τονίζει ότι η ακρίβεια τούς έχει υποχρεώσει να μειώσουν τις αγορές βασικών προϊόντων είτε πολύ (31%) είτε αρκετά (40%).

dimoskopisi alco 171022 2

Εξάλλου, η μεγάλη πλειονότητα των ερωτηθέντων διαπιστώνει πως το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί αρκετά ή πολύ τα φαινόμενα της κερδοσκοπίας.

dimoskopisi alco 171022 5

Οι πολίτες καταγράφουν επίσης την ανασφάλειά τους εν όψει του φετινού χειμώνα, με το 77% να ανησυχούν πολύ (37%) ή αρκετά (40%) πως θα περιορίσουν τις ώρες που θα λειτουργεί η θέρμανση στο σπίτι τους.

dimoskopisi alco 171022 4

Ενώ για το πόσο σας φοβίζει η εγκληματικότητα το 45% απάντησε ότι φοβάται αρκετά, το 37% ότι φοβάται πολύ, το 13% λίγο, το 4% καθόλου και 1% ΔΞ/ΔΑ.

Slide8

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…