Newsroom

Newsroom

Από την Τρίτη του Πάσχα το επίδομα καυσίμων

Καθυστερήσεις.... παίζουν στο κυβερνητικό επιτελείο, αναφορικά με το επίδομα καυσίμων

venzinh eurok 2 scaled 1

Νέα ημερομηνία για τη χορήγηση του επιδόματος καυσίμων έδωσε την Μεγάλη Τρίτη, μιλώντας στην ΕΡΤ, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη. Η πλατφόρμα για αιτήσεις στο gov.gr επρόκειτο να ανοίξει πριν το Πάσχα, ωστόσο, ήδη έχουν σημειωθεί καθυστερήσεις, που πάνε για πιο μετά την έκτακτη ενίσχυση για καύσιμα. Η ίδια σημείωσε ότι από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση εξετάζει εναλλακτικά δεδομένα και ετοιμάζεται για το χειρότερο σενάριο σε ό,τι αφορά την ενεργειακή επάρκεια της χώρας, κάτι που φαίνεται και από την παρουσία του πρωθυπουργού στον Τερματικό Σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα, μία πολύ κρίσιμη υποδομή τόσο για την ελληνική αγορά, όσο και για γειτονικές χώρες, όπως είπε. Επανέλαβε τις προθέσεις του ΔΕΣΦΑ για προσθήκη πλωτής δεξαμενής αποθήκευσης, που σημαίνει ότι εκτός από κόμβο μεταφοράς θα μετατρέψει την περιοχή και σε κόμβο αποθήκευσης.

Όσον αφορά το επίδομα καυσίμων που έχει καθυστερήσει χαρακτηριστικά να δοθεί αυτό θα γίνει από την Τρίτη του Πάσχα και αφορά 3 εκατ. δικαιούχους (60 λίτρα το μήνα) με οικογενειακά εισοδήματα μέχρι 30.000 ευρώ.  

Σχετικά με την συγκράτηση των τιμών στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, η κ. Πελώνη ανέφερε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο για την απορρόφηση του μεγαλύτερου μέρους των αυξήσεων στις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας και εξετάζει διάφορες επιλογές με στόχο να σπάσει το αποτέλεσμα που έχουμε πάνω στις τιμές.

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή