Newsroom

Newsroom

Από καλάσνικοφ οι τρύπες στο κτήριο της πρεσβείας του Μεξικού

Τις δύο τρύπες που εντοπίστηκαν τη Δευτέρα σε κτήριο στην πλατεία Κολωνακίου, προκαλέσε πιθανότατα πολεμικό όπλο, σύμφωνα με πληροφορίες.

57a0e5651dc524d3178b4a49

Αργά το βράδυ της Δευτέρας, έγινε γνωστό ότι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας εντόπισαν και δεύτερη τρύπα, πιθανότατα από σφαίρα.

Η τρύπα αυτή εντοπίστηκε στην πρόσοψη του 3ου ορόφου του κτηρίου, όπου βρίσκονται τα γραφεία πολυεθνικής εταιρείας με είδη ένδυσης.

Το υπόλειμμα βολίδας που βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στον 4ο όροφο κτιρίου στο Κολωνάκι, όπου στεγάζεται χρηματιστηριακή εταιρεία, προέρχεται, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, από καλάσνικοφ, ανέφερε ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Στον 5ο όροφο του ίδιου κτηρίου στεγάζεται η πρεσβεία του Μεξικού, ενώ στον 3ο όροφο, όπου εντοπίστηκε στην πρόσοψη μια δεύτερη τρύπα, από σφαίρα πιθανότατα, είναι τα γραφεία πολυεθνικής εταιρείας ένδυσης.

Την έρευνα για την υπόθεση διενεργεί η Κρατική Ασφάλεια, η οποία, μεταξύ άλλων, έχει συλλέξει υλικό από κάμερες που βρίσκονται στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, την ένοπλη επίθεση που φαίνεται πως είχε στόχο την πρεσβεία του Μεξικού έφεραν σε πέρας δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα. Πιθανότατα σημειώθηκε το ξημέρωμα της Κυριακής.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. ερευνά το ενδεχόμενο η επίθεση με καλάσνικοφ να σχετίζεται με πρόσφατες ένοπλες ενέργειες στα Εξάρχεια κι ανάμεσα σε αυτές την δολοφονία του αιγυπτίου διακινητή ναρκωτικών. Την ευθύνη για την επίθεση αυτή είχε αναλάβει η οργάνωση «Ένοπλες Ομάδες Πολιτοφυλάκων».Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν αποσυνδέουν την επίθεση στην πρεσβεία του Μεξικού με κατάληψη του ίδιου χώρου από μέλη του «Ρουβίκωνα» στις 29 Ιουνίου.  

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη