Newsroom

Newsroom

Από ισραηλινή άσκηση οι πύραυλοι που κατέληξαν στη Μεσόγειο

Οι δύο βαλλιστικοί πύραυλοί που σήμαναν κόκκινο συναγερμό σε όλο τον κόσμο αποτελούσαν, εν τέλει, μέρος αμυντικής άσκησης που πραγματοποιούσε…

Οι δύο βαλλιστικοί πύραυλοί που σήμαναν κόκκινο συναγερμό σε όλο τον κόσμο αποτελούσαν, εν τέλει, μέρος αμυντικής άσκησης που πραγματοποιούσε το Ισραήλ.

Πριν από λίγες ώρες, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι τα ρωσικά ραντάρ “έπιασαν” δύο αντικείμενα πάνω από τη Μεσόγειο, κάτι που προκάλεσε σύγχυση για πολλές ώρες σχετικά με το ποιος τους έριξε και ποιος ήταν ο στόχος τους. ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία έσπευσαν να δηλώσουν πως ουδεμία ανάμειξη έχουν με την εκτόξευση των πυραύλων.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ria Novosti, οι πύραυλοι κατέπεσαν στη θάλασσα, στο τρίγωνο ανάμεσα σε Συρία – Κύπρο – Ισραήλ. Η έντονη φημολογία για μια πιθανή έναρξη πολεμικής επιχείρησης των ΗΠΑ στην Συρία έδωσε τη θέση της στην τελική απάντηση που εξέδωσε πριν από λίγη ώρα το Ισραήλ.

Η εκτόξευση των πυραύλων, αποτελούσε μέρος κοινής αμυντικής άσκησης Ισραήλ – ΗΠΑ. Το Ισραήλ υποστήριξε πως είχε ενημερώσει τις ΗΠΑ για την κίνηση αυτή. Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της χώρας επρόκειτο για δοκιμή ενός πυραύλου-“άγκυρα” που χρησιμοποιείται στα αντιπυραυλικά συστήματα.

Αυτή την ώρα, πέντε αμερικανικά καταδρομικά και ένα πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων βρίσκονται στη Μεσόγειο, έτοιμα για ενδεχόμενα πλήγματα με πυραύλους κρουζ εναντίον της Συρίας και Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν πως το αεροπλανοφόρο Νίμιτς και τέσσερα άλλα πλοία της ομάδας κρούσης του κατέπλευσαν χθες Δευτέρα στην Ερυθρά Θάλασσα.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…