Απίστευτη εικόνα από τον Ευαγγελισμό – Ουρά από ασθενοφόρα στην εφημερία

Το γύρο του διαδικτύου κάνει μια χαρακτηριστική φωτογραφία που αποτυπώνει του τι συμβαίνει ακριβώς αυτές τις ημέρες στα νοσοκομεία και ειδικά σε αυτά που εφημερεύουν.

ευαγγελισμός 1 768x1024 1

Η εικόνα από την εφημερία του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας τον «Ευαγγελισμό» δείχνει ουρά από ασθενοφόρα που περιμένουν να μεταφέρουν ασθενείς.

Μία αναισθησιολόγος του νοσοκομείου το οποίο εφημέρευε το βράδυ της Κυριακής, η Κωνσταντίνα Ρωμανά, απαθανάτισε την είσοδο του Ευαγγελισμού όπου δεκάδες είναι τα ασθενοφόρα που βρίσκονται στο σημείο.

«Γενική εφημερία… Ώρα 20.30… Άλλες φορές με το σούρουπο η ροή περιστατικών φθίνει…» αναφέρει στην ανάρτησή της, με τη φωτογραφία να ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις.

%CE%B5%CF%85%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82 1 768x1024 1

Οι ασθενείς με κορονοϊό στα νοσοκομεία της Αττικής έχουν «σπάσει» το φράγμα των 2.000 και, σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, οι διασωληνωμένοι στη χώρα μας είναι 674. Σχεδόν 200 ασθενείς εισήχθησαν στο σύστημα Υγείας και στις εφημερίες των νοσοκομείων μέσα σε 24 ώρες, μέχρι το πρωί της Κυριακής.

Λόγω της χαοτικής κατάστασης που επικρατεί στα νοσοκομεία της Αττικής ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε την Δευτέρα το πρωί την επίταξη ιδιωτών γιατρών. 

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο ΣΚΑΙ ο διοικητής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» κ. Γρηγορόπουλος επισήμανε πως ήταν πρωτόγνωρη η εικόνα χθες στο νοσοκομείο και επισήμανε τα θετικά και τα ύποπτα περιστατικά ξεπέρασαν τα 100.

«Κάνουμε όλες τις απαραίτητες κινήσεις για να μπουν στη ΜΕΘ. Δυο ασθενείς περιμένουν να μπουν στη ΜΕΘ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Οι ανάγκες είναι τεράστιες. Πρέπει να αυξηθούν οι κλίνες» πρόσθεσε.

Παράλληλα, ανέφερε πως ο μέσος όρος ηλικίας των διαωληνωμένων είχε πέσει το τελευταίο δίμηνο. «Μπαίνουν στις ΜΕΘ άτομα μικρότερης ηλικίας, έχουμε βάλει και άτομο 39 ετών» εξήγησε.

Πηγή: Documento

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη