Newsroom

Newsroom

Απίστευτη τραγωδία στο Βόλο: Πέθαναν σε δεξαμενή με λάδι όταν πήγαν να την καθαρίσουν

Μια απίστευτη τραγωδία σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στο χωριό Πτελεό του Αλμυρού στο Βόλο. Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν πήγαν να καθαρίσουν δεξαμενή με ελαιόλαδο ενώ άλλοι τρεις νοσηλεύονται σε νοσοκομείο του Βόλου.

5745753f1dc5247c2c8b4632 3

Ειδικότερα, σύμφωνα με το almyros.gr το δυστύχημα συνέβη όταν ο ιδιοκτήτης του ελαιοτριβείου, μαζί με τους δύο γιους του, έναν φίλο τους και έναν άνδρα από τη Βουλγαρία προσπάθησαν να καθαρίσουν μία δεξαμενή ελαιόλαδου.

Το πολλαπλό εργατικό ατύχημα συνέβη, όταν ο άτυχος Βούλγαρος αποπειράθηκε να μπει σε δεξαμενή βάθους 3 μέτρων για να την καθαρίσει. Λιποθύμησε από τις αναθυμιάσεις και έπεσε αναίσθητος.

Τον ακολούθησαν διαδοχικά ο ιδιοκτήτης του ελαιοτριβείου και οι υπόλοιποι, που επίσης έχασαν τις αισθήσεις τους από τις αναθυμιάσεις. Πιθανολογείται ότι η αιτία θανάτου είναι ο πνιγμός, καθώς η δεξαμενή είχε λάδι ύψους περίπου 40 εκατοστών.

Τελικά, ενώ συνέρεαν στο σημείο αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις, ένας άλλος περίοικος, o Νίκος Μαρινάκης που είχε στο αυτοκίνητό του φιάλες οξυγόνου από τις θαλάσσιες καταδύσεις του, καταδύθηκε στη δεξαμενή και με την βοήθεια των υπολοίπων ανέσυρε τους εγκλωβισμένους, εκ των οποίων λέγεται ότι δυο ήταν ήδη νεκροί, ενώ οι υπόλοιποι ανέκτησαν σταδιακά τις αισθήσεις τους.

Στο σημείο της τραγωδίας έσπευσαν αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις, με τέσσερα οχήματα από τον Αλμυρό, ένα από το Βόλο και ειδική ομάδα της ΕΜΑΚ, η οποία θα επιχειρούσε εντός της δεξαμενής, με ειδικές στολές.

Νεκροί είναι ο 65χρονος ιδιοκτήτης του ελαιοτριβείου Μιχάλης Σιαμανίκος, όσο και ο 50χρονος Βούλγαρος εργάτης.

Οι δύο γιοι του ιδιοκτήτη, ηλικίας 33 και 30 ετών, όπως και ο 25χρονος φίλος τους, μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού και μετά στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο του Βόλου και είναι καλά στην υγεία τους.

Δεν υπήρχε οδηγός για το ασθενοφόρο

Όπως αναφέρει το almyros.gr, αγανάκτηση και οργή επικρατεί στον Πτελεό και στην ευρύτερη περιοχή, καθώς 1,5 ώρα μετά το συμβάν δεν είχε φτάσει ακόμη ασθενοφόρο στον τόπο της τραγωδίας, καθώς -ως γνωστόν- δεν υπήρχε βάρδια οδηγού στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού και αναμενόταν όχημα από το Βόλο.

Τελικά λέγεται ότι επιστρατεύτηκε από το σπίτι του οδηγός Αλμυριώτικου ασθενοφόρου και ενήργησε για τη διακομιδή των άτυχων εργατών.

Ο Δήμαρχος Αλμυρού, ειδοποιήθηκε τουλάχιστον μισή ώρα αργότερα από τις υπόλοιπες τοπικές αρχές, έσπευσε να βρει λύση για το ασθενοφόρο και ζήτησε βοήθεια από την 111 Π.Μ. ώστε να στείλει το δικό της. Η ανταπόκριση του Διοικητή ήταν άμεση μεν, αλλά τελικά στο χρόνο που είχε παρέλθει το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας έφθανε την ώρα που ξεκινούσε αυτό της 111 Π.Μ.



Δολοφονία Λυγγερίδη: «Οι αρχηγοί της Εγκληματικής φυγαδεύτηκαν με την ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού από το Ρέντη»!

Ρέντη

Δολοφονία Λυγγερίδη: «Οι αρχηγοί της Εγκληματικής φυγαδεύτηκαν με την ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού από το Ρέντη»!

Tην ίδια ώρα ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Μιχάλης Κουντούρης τσακωνόταν με αστυνομικό, διότι δεν ήθελε…

Πάτρα: 12 συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών σε σχολεία!-Μαθητές ανάμεσα στους συλληφθέντες

gada51

Πάτρα: 12 συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών σε σχολεία!-Μαθητές ανάμεσα στους συλληφθέντες

Κατάθεση μαθητή ο οποίος φέρεται να υποστήριξε ότι τον χτυπούσαν όταν δεν κατάφερνε να πουλήσει…

Ξέφραγο αμπέλι οι εγκαταστάσεις του ΗΣΑΠ: Γύρισαν ταινία ερωτικού περιεχομένου σε σταθμό του Ηλεκτρικού!

omonoia3

Ξέφραγο αμπέλι οι εγκαταστάσεις του ΗΣΑΠ: Γύρισαν ταινία ερωτικού περιεχομένου σε σταθμό του Ηλεκτρικού!

Η ΣΤΑ.ΣΥ. προάγει τον… «ερωτικό» πολιτισμό και μάλιστα με διεθνείς παραγωγές