Newsroom

Newsroom

Απεργούν με το καλημέρα οι δάσκαλοι

Απεργία στις 12 Σεπτεμβρίου, μία ημέρα μετά τον αγιασμό και το «πρώτο κουδούνι», θα πραγματοποιήσουν οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης,…

sxoleio

Απεργία στις 12 Σεπτεμβρίου, μία ημέρα μετά τον αγιασμό και το «πρώτο κουδούνι», θα πραγματοποιήσουν οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ μία μέρα πριν, στις 11 Σεπτεμβρίου θα προχωρήσουν σε δίωρο συμβολικό αποκλεισμό των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση της η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ), κυρίαρχο θέμα είναι η «οικονομική εξαθλίωση και κυρίως των νέων εκπαιδευτικών, οι οποίοι υποχρεώνονται να ζήσουν κάτω από τα όρια στοιχειώδους διαβίωσης, με μισθούς πείνας των 570 ευρώ».

Στο πλαίσιο αυτό, η ΔΟΕ θα επιδιώξει συναντήσεις με τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες και με κόμματα και παράλληλα θα πραγματοποιήσει εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης.

Εκτός όμως από τις απολαβές, οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται επίσης και για την απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Πολιτισμού, με την οποία καταργήθηκε η δυνατότητα ελεύθερης εισόδου των εκπαιδευτικών σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και ιστορικά μνημεία.

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία ζητάει την ανάκληση της «απαράδεκτης», όπως τη χαρακτηρίζει, απόφασης.


Hράκλειο: Χωρίς τέλος ο κύκλος ενδοοικογενειακής βίας- Χτύπησε και έσπρωξε τη σύντροφό του από τη σκάλα

1100 60343c25 6efb 49de 87e1 679834a1ac5a

Hράκλειο: Χωρίς τέλος ο κύκλος ενδοοικογενειακής βίας- Χτύπησε και έσπρωξε τη σύντροφό του από τη σκάλα

Θύμα ξυλοδαρμού κατήγγειλε ότι έπεσε από τον πρώην σύντροφό της μία γυναίκα από τη Ρουμανία,…