Newsroom

Newsroom

Απεργιακός πυρετός σε ολόκληρη τη χώρα εξαιτίας της διαθεσιμότητας

Παραλύει αυτή τη βδομάδα ολόκληρη η χώρα, καθώς χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν εξαγγείλει κινητοποιήσεις κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας που επιβάλλει…

adedy

Παραλύει αυτή τη βδομάδα ολόκληρη η χώρα, καθώς χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν εξαγγείλει κινητοποιήσεις κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας που επιβάλλει η κυβέρνηση. Τα μέτωπα που έχει ανοίξει η κυβέρνηση είναι πολλά. Το πλέον κρίσιμο όμως είναι η κατάσταση στο χώρο της Παιδείας.

Την αρχή κάνουν σήμερα -με πενθήμερες κυλιόμενες απεργίες- οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, στον ΟΑΕΔ και στις υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας οι οποίοι διαμαρτύρονται για την ένταξη περισσότερων από 600 εργαζομένων σε καθεστώς κινητικότητας.

Οι εκπαιδευτικοί προχωρούν σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες επίσης από τη Δευτέρα, ενώ 48ωρη απεργία έχουν εξαγγείλει και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί Δευτέρα και Τρίτη.

Η ΑΔΕΔΥ εξήγγειλε παναττική στάση εργασίας σήμερα, από τις 11.30 έως τη λήξη του ωραρίου, προκειμένου οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της ΟΛΜΕ στα Προπύλαια στις 12 το μεσημέρι.

Από την Τρίτη έως και την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου πραγματοποιούν απεργία οι νοσοκομειακοί γιατροί, αντιδρώντας στην αλλαγή χρήσης νοσοκομείων και στην κινητικότητα του προσωπικού.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στο δημόσιο θα πραγματοποιήσουν 48ωρη απεργία και συλλαλητήριο στις 11.30 της Τετάρτης στη πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ την ίδια μέρα στις 10.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. Στην 48ωρη απεργία, στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου, θα συμμετέχουν και οι δάσκαλοι.

Να σημειωθεί ότι την Πέμπτη αναμένεται να συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ από κοινού με τις Ομοσπονδίες των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα, ενώ το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου συγκαλείται το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ προκειμένου να αποφασίσει για την εξέλιξη των κινητοποιήσεων…

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…