Newsroom

Newsroom

Απεργιακές κινητοποιήσεις σε Wind και Vodafone

Σε 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι της Wind την Τετάρτη και της Vodafone την Παρασκευή. Η κινητοποίηση των εργαζομένων…

vod wind

Σε 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι της Wind την Τετάρτη και της Vodafone την Παρασκευή.

Η κινητοποίηση των εργαζομένων προήλθε μετά την δημοσιοποίηση του σχεδίου των δύο εταιριών, σύμφωνα με το οποίο σκοπεύουν να δημιουργήσουν ένα νέο σχήμα που θα αναλάβει την από κοινού αξιοποίηση του δικτύου κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην περιφέρεια, σχήμα το οποίο όπως υποστηρίζουν αποτελεί όχημα κατεδάφισης των δικαιωμάτων τους.

“Στην πραγματικότητα, μ’ αυτή τη συνεργασία, οι Vodafone και Wind «τρέχουν» παράλληλα ένα άλλο σχέδιο. Φτιάχνουν μια τρίτη εταιρεία, μια δήθεν «νέα» εταιρεία, όπου μεταφέρουν μεγάλο μέρος του τεχνικού προσωπικού και του τεχνικού έργου. Αυτό δεν έχει σχέση με καμία ανάγκη υλοποίησης κανενός έργου. Στοχεύει αποκλειστικά στο να διαλύσει τις Συλλογικές Συμβάσεις και τα Σωματεία στις δύο εταιρείες, φέρνοντας απολύσεις και μειώσεις μισθών” εξηγούν οι εργαζόμενοι.