Newsroom

Newsroom

Απεργία των εφοριακών την Παρασκευή

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου οι εργαζόμενοι στις εφορίες, όπως και οι ομοσπονδίες-σύλλογοι του υπουργείου Οικονομικών. Σύμφωνα…

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου οι εργαζόμενοι στις εφορίες, όπως και οι ομοσπονδίες-σύλλογοι του υπουργείου Οικονομικών. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΔΟΥ, οι εφοριακοί αναφέρουν πως «δεν αντέχουν άλλο»: «Τη διάλυση των υπηρεσιών, μέσω της στοχοποίησης, απαξίωσης και κατασυκοφάντησης του κλάδου, άλλες μειώσεις στους μισθούς, απολύσεις μέσω εφεδρειών κ.λπ., τους άδικους φόρους και τα χαράτσια».
Εντωμεταξύ, αποφασίστηκε από το Υπουργείο Οικονομικών η αναστολή λειτουργίας για 49 ΔΟΥ από την 1η Οκτωβρίου με τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων τους σε άλλες ΔΟΥ. Στην Αττική, θα κλείσουν οι εφορίες ΙΕ΄ Αθηνών, ΚΒ΄ Αθηνών, ΙΘ΄ Αθηνών, ΚΓ΄ Αθηνών, Ιλίου, Άνω Λιοσίων, Χολαργού, Αργυρούπολης, ΚΑ΄ Αθηνών, Κορυδαλλού και Κορωπίου. Η καθ’ ύλην και κατά τόπον αρμοδιότητα των ΙΕ΄ Αθηνών και ΚΒ΄ Αθηνών μεταφέρεται στην Α΄(Α΄Β΄Γ΄) Αθηνών, της ΙΘ’ Αθηνών στην ΙΓ΄ Αθηνών, του Ιλίου στους Αγ. Ανάργυρους, του Χολαργού στην Αγ. Παρασκευή, της Αργυρούπολης στην Ηλιούπολη, της ΚΑ’ Αθηνών στο Ψυχικό, του Κορυδαλλού στη Νίκαια και του Κορωπίου στην Παλλήνη. Οι ΔΟΥ στις οποίες μεταφέρονται οι αρμοδιότητες των εφοριών που κλείνουν, μετανομάζονται. Με την ίδια απόφαση ανακαθορίζεται η έδρα των ΔΟΥ υποδοχής των νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης, η οποία εκτείνεται εντός των ορίων του συνόλου της κατά τόπον αρμοδιότητάς τους.
Επίσης, ανακαθορίζεται η έδρα των ΔΟΥ υποδοχής όλων των νομών της χώρας, η οποία εκτείνεται εντός των ορίων των Δημοτικών Κοινοτήτων της πρωτεύουσας κάθε νομού. Οι οργανικές θέσεις των ΔΟΥ, των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία, περιέρχονται στις ΔΟΥ στις οποίες μεταφέρεται η κατά τόπον και καθ’ ύλην αρμοδιότητά τους, προσαυξάνοντας, αντίστοιχα, τις οργανικές θέσεις τους. Η αρμοδιότητα παρακολούθησης και διεκπεραίωσης όλων των εκκρεμών υποθέσεων των οργανικών μονάδων, των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία, καθώς και η έκδοση των σχετικών πράξεων επιβολής φόρων ή προστίμων και λήψης μέτρων είσπραξης, περιέρχεται στις οργανικές μονάδες υποδοχής αυτών.

Σε όσες ΔΟΥ υποδοχής έχει ανασταλεί η λειτουργία του Τμήματος εξόδων, μεταφέρεται το Τμήμα Εξόδων της ΔΟΥ της οποίας αναστέλλεται.


Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις ένα μήνα πριν τις Ευρωεκλογές: Θρίλερ για την 3η θέση και… δύο εκπλήξεις

δημοσκοπήσεις 1

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις ένα μήνα πριν τις Ευρωεκλογές: Θρίλερ για την 3η θέση και… δύο εκπλήξεις

Τα βασικά συμπεράσματα από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις λίγο πριν τις Ευρωεκλογές

Γιαννούλης: Έκανε αναφορά στο λάθος των δημοσιογράφων στο αέρα του ΣΚΑΪ – Ταράχτηκε ο Κούτρας (video)

Γιαννούλης Κούτρας

Γιαννούλης: Έκανε αναφορά στο λάθος των δημοσιογράφων στο αέρα του ΣΚΑΪ – Ταράχτηκε ο Κούτρας (video)

Δεν θέλουνε να ακούνε για δημοσιογραφικά λάθη στον αέρα του ΣΚΑΪ μάλλον