Newsroom

Newsroom

Απελευθερώθηκαν τέσσερις από τους απαχθέντες παρατηρητές του ΟΑΣΕ στην Ουκρανία

Οι αυτονομιστές αντάρτες στη νοτιοανατολική Ουκρανία απελευθέρωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής τέσσερις από τους οκτώ διεθνείς παρατηρητές που…

oase apeleftherosi

Οι αυτονομιστές αντάρτες στη νοτιοανατολική Ουκρανία απελευθέρωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής τέσσερις από τους οκτώ διεθνείς παρατηρητές που είχαν απαγάγει εδώ και περισσότερο από ένα μήνα.

Οι παρατηρητές έφτασαν με τη συνοδεία βαριά οπλισμένων ανταρτών σε ένα ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης Ντονέτσκ, όπου παραδόθηκαν σε μέλη του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

«Ήταν ένας μακρύς δρόμος και αυτή είναι μια κίνηση καλής θέλησης και μια απελευθέρωση άνευ όρων», είπε ο Αλεξάντερ Μποροντάι, πρωθυπουργός της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ. «Ελπίζουμε ότι μπορεί να διευκολύνει την απελευθέρωση και των υπόλοιπων τεσσάρων παρατηρητών» συμπλήρωσε.

Η εξασφάλιση της απελευθέρωσης των τεσσάρων ομήρων του ΟΑΣΕ έγινε κατόπιν διαβουλεύσεων μεταξύ των διαμεσολαβητών της κυβέρνησης του Κιέβου, του ΟΑΣΕ, της Ρωσίας και των ηγετών των ανταρτών. Ο Μάρκ Έθεριγκτον, ο κύριος διαμεσολαβητής του ΟΑΣΕ στη νοτιοανατολική Ουκρανία, δήλωσε ότι ο διεθνής οργανισμός είναι «βαθύτατα ευγνώμων» προς όλους εκείνους που διευκόλυναν την απελευθέρωση των ομήρων.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…