Newsroom

Newsroom

Απειλεί ο Ραχόι: Θα πάμε σε τρίτη εκλογική διαδικασία

Η Ισπανία κινδυνεύει να οδηγηθεί σε μια τρίτη εκλογική αναμέτρηση μέσα σε έναν χρόνο εάν το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE) συνεχίσει να εμποδίζει τον σχηματισμό κυβέρνησης, προειδοποίησε σήμερα ο Μαριάνο Ραχόι, ηγέτης του δεξιού Λαϊκού Κόμματος (PP) και υπηρεσιακός πρωθυπουργός.

57a0b5d61dc5243e1c8b4bb1

Ο αρχηγός του PSOE Πέδρο Σάντσεθ αρνήθηκε νωρίτερα σήμερα να «επιτελέσει το έργο» των συντηρητικών, εισερχόμενος σε μια κυβέρνηση ευρέος συνασπισμού ή εγκρίνοντας μια συμφωνία για να ορκιστεί νέα κυβέρνηση, έπειτα από τη συνάντηση διάρκειας μιας ώρας που είχε με τον Ραχόι. «Εάν ο κ. Σάντσεθ επιμείνει στο “όχι” του, τότε πάμε σε νέες εκλογές», υπογράμμισε ο Ραχόι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε κατόπιν.

Παρότι κέρδισε και στις δύο τελευταίες βουλευτικές εκλογές, τον Δεκέμβριο και τον Ιούνιο, ο Ραχόι συνεχίζει μολαταύτα να μην είναι σε θέση να σχηματίσει κυβέρνηση, ελλείψει απόλυτης πλειοψηφίας στο κοινοβούλιο.

Η υπηρεσιακή κυβέρνησή του ως εκ τούτου δεν μπορεί παρά μόνο να διεκπεραιώνει τρέχουσες υποθέσεις. Δεν μπορεί να προωθήσει τη μείωση των δημοσίων δαπανών, την οποία αξιώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ούτε να λάβει μέτρα κατευνασμού των αυτονομιστικών πολιτικών δυνάμεων της Ισπανίας.

Ο Ραχόι είπε στους δημοσιογράφους πως πρότεινε στον Πέδρο Σάντσεθ να συζητήσουν για το πρόγραμμα της επόμενης κυβέρνησης, συγκεκριμένα για τις θεσμικές, οικονομικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις.

Όμως ο Σάντσεθ επέμεινε στο ότι είτε υπάρξει συμφωνία των κομμάτων της δεξιάς είτε όχι, «η αριστερά δεν πρόκειται να υποστηρίξει τη δεξιά».

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…