Newsroom

Newsroom

Απατεώνες επιχειρούν να εκμεταλλευτούν την αυτοκτονία του Ρόμπιν Γουίλιαμς μέσω facebook

Να παγιδεύσουν τους χρήστες του διαδικτύου χρησιμοποιώντας την αυτοκτονία του Ρόμπιν Γουίλιαμς επιχειρούν επιτήδειοι στο facebook οι οποίοι παρουσιάζουν βίντεο…

williams 0

Να παγιδεύσουν τους χρήστες του διαδικτύου χρησιμοποιώντας την αυτοκτονία του Ρόμπιν Γουίλιαμς επιχειρούν επιτήδειοι στο facebook οι οποίοι παρουσιάζουν βίντεο στο οποίο ο γνωστός ηθοποιός δήθεν εμφανίζεται να στέλνει αποχαιρετιστήριο μήνυμα. Όταν οι χρήστες του facebook κάνουν κλικ στον σχετικό σύνδεσμο, ενημερώνονται ότι πρέπει να μοιραστούν τον εν λόγω σύνδεσμο με τους online φίλους τους και να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο, πριν τελικά μπορέσουν να δουν το βίντεο. Κάθε φορά που συμπληρώνεται το σχετικό ερωτηματολόγιο, οι απατεώνες κερδίζουν ένα μικρό χρηματικό ποσό.

Το πρώτο μήνυμα που εμφανίζεται είναι ένα post που έχει κοινοποιηθεί από κάποια επαφή σας με τίτλο: Robin Williams says goodbye with his phone video before suicide (ο Ρόμπιν Γουίλιαμς λέει αντίο σε βίντεο μέσω τηλεφώνου πριν αυτοκτονήσει).

Κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο μεταφέρεστε σε διαδικτυακό τόπο τρίτου, ο οποίος ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή του το υποτιθέμενο βίντεο που μαγνητοσκόπησε ο ίδιος ο Γουίλιαμς στο κινητό του λίγα λεπτά πριν το θάνατο του. Εάν κάνετε κλικ για να παρακολουθήσετε το βίντεο, εμφανίζεται ένα μήνυμα το οποίο σας ενημερώνει ότι πρέπει πρώτα να κοινοποιήσετε το σύνδεσμο στον τοίχο σας. Οι απατεώνες με αυτόν τον τρόπο προσπαθούν να ενθαρρύνουν όσους περισσότερους χρήστες να ακολουθήσουν αυτή τη διαδικασία.

Τελικά, αντί να προβληθεί το βίντεο, εμφανίζεται στην οθόνη σας ένα ερωτηματολόγιο από το οποίο κερδίζουν χρήματα όσοι κρύβονται πίσω από αυτήν την ηλεκτρονική απάτη. 

«Ο σκοπός των απατεώνων είναι να κερδίζουν ένα άγνωστο χρηματικό ποσό κάθε φορά που κάποιος συμπληρώνει το ερωτηματολόγιο», σχολιάζει ο Πίτερ Στάνσικ στέλεχος θεμάτων ασφαλείας της ESET. 

 

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…