Απανωτά τα πλήγματα για το Ισλαμικό Κράτος – Οι ιρακινοί μπήκαν στην Φαλούτζα

Η Φαλούτζα, ένα από τα προπύργια του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ φαίνεται πως αργά ή γρήγορα θα περιέλθει στα χέρια των κυβερνητικών δυνάμεων της χώρας.

575829ff1dc52439398b4cc3

Οι ιρακινές δυνάμεις με την αεροπορική στήριξη του συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, έθεσαν υπό τον έλεγχό τους το μεγαλύτερο προάστιο στα νότια της Φαλούτζα,

Να θυμίσουμε πως η επίθεση στην πόλη ξεκίνησε στις 23 Μαΐου.

Η πόλη ελέγχεται από τους τζιχαντιστές από τον Ιανουάριο του 2014.

«Οι αντιτρομοκρατικές δυνάμεις απελευθέρωσαν πλήρως τη συνοικία Σουχάντα αλ Τάνια και ύψωσαν την ιρακινή σημαία στα κτίρια του τομέα αυτού» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σαμπάχ αλ Νόμαν, ένας εκπρόσωπος των ειδικών δυνάμεων της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

«Οι δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας θα αναλάβουν τον έλεγχο της συνοικίας αφού εξουδετερωθούν όλοι οι εκρηκτικοί μηχανισμοί» που άφησαν πίσω τους οι τζιχαντιστές, πρόσθεσε.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας προωθούνται προς το κέντρο της Φαλούτζα από τα νότια, αλλά μετακινούνται λαμβάνοντας μεγάλες προφυλάξεις, για να προστατεύσουν τη ζωή των αμάχων» ανέφερε ο διοικητής των επιχειρήσεων, στρατηγός Άμπντελ Ουάχαμπ αλ Σάαντι.

Εν τω μεταξύ ο συριακός στρατός, σε μια σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε με τη στήριξη ρωσικών δυνάμεων ενάντια στους τζιχαντιστές του ΙΚ προέλασε προς την επαρχία Ράκα, την ντε φάκτο πρωτεύουσα της οργάνωσης.