Newsroom

Newsroom

Απάντηση της Τράπεζας Πειραιώς στο πρακτορείο Reuters

Σε αυστηρή ανακοίνωση προχώρησε σήμερα η Τράπεζα Πειραιώς αναφορικά με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters το οποίο έκανε λόγο για…

Σε αυστηρή ανακοίνωση προχώρησε σήμερα η Τράπεζα Πειραιώς αναφορικά με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters το οποίο έκανε λόγο για αγοραπωλησίες ακινήτων από τον πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλη Σάλλα και μέλη της οικογένειάς του.

Το δημοσίευμα αναφέρει ούτε λίγο ούτε πολύ ότι ο κ. Σάλλας μαζί με τη γυναίκα του και τα δύο του παιδιά έχει στην ιδιοκτησία του μια σειρά από ιδιωτικές εταιρείες επενδύσεων οι οποίες φέρονται να έχουν κερδίσει εκατομμύρια ευρώ από την αγορά ακινήτων σε συνεργασία με την Πειραιώς, κλείνοντας συμφωνίες που δεν είχαν κοινοποιηθεί στους μετόχους.

Όπως αναφέρει ο συντάκτης του δημοσιεύματος, οι εταιρείες αυτές αγόρασαν ακίνητα σε πλούσιες περιοχές της Αθήνας και των προαστίων της και τουλάχιστον σε ένα ελληνικό νησί, με δάνεια από την Πειραιώς και στη συνέχεια, ενοικιάζονται τουλάχιστον επτά από τα κτίρια πίσω στην τράπεζα, η οποία τα χρησιμοποιούσε ως υποκαταστήματα. Η Πειραιώς αγόρασε επίσης ιδιοκτησίες από αυτές τις εταιρείες και χρηματοδοτούσε άλλους αγοραστές ώστε να αγοράσουν ακίνητα από αυτούς.

Σε κάθε περίπτωση αναφέρει το δημοσίευμα, «οι εταιρείες πώλησαν τις περιουσίες τους σε φυσικά πρόσωπα τα οποία στη συνέχεια τα μεταπώλησαν μέσα σε λίγες μέρες. Συνολικά, οι τρεις εταιρείες οι οποίες είναι συνδεδεμένες με την οικογένεια Σάλλα, δήλωσαν συνολικά 4 εκατ. ευρώ για πωλήσεις ακινήτων τους. Οι νέοι αγοραστές πούλησαν αυτές τις ιδιοκτησίες για 2,05 εκατομμύρια, 2,65 εκατομμύρια και 4,7 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Ο αγοραστής σε κάθε περίπτωση; Η Τράπεζα Πειραιώς».

Η ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς χαρακτηρίζει ως δυσφημιστικό το δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, το οποίο θεωρεί ότι βασίζεται σε ισχυρισμούς ασαφούς προέλευσης και ασαφούς σκοπιμότητας. Παράλληλα, όπως αναφέρει, η δραστηριότητα του συντάκτη του δημοσιεύματος αποτελούν αντικείμενο δικαστικής διερεύνησης με πρωτοβουλία της Τράπεζας.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς έχει ως εξής:

«Δημοσίευμα του κ. Grey στο Reuters αναφέρεται δυσφημιστικά στον πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς Μ. Σάλλα και μέλη της οικογένειάς του. Ο κ. Grey έχει κτίσει τους ισχυρισμούς του πάνω σε ένα ασαφούς προέλευσης, αλλά συγκεκριμένης σκοπιμότητας, έγγραφο και επικαλείται δημόσια προσβάσιμα στοιχεία με σκοπό να προσδώσει αληθοφάνεια στο άρθρο του.

Η αλήθεια είναι ότι : οι εταιρείες στις οποίες αναφέρεται είναι μεταξύ εκείνων που κυκλοφόρησαν – δημοσιεύθηκαν σε blogs, μετά από “καταγγελίες” πρώην υπαλλήλου που κατηγορείται από την Τράπεζα Πειραιώς για δύο κακουργήματα. Ως αποτέλεσμα αυτών των δημοσιευμάτων οι εταιρείες αυτές έχουν τύχει ενδελεχούς ελέγχου από τις Εποπτικές και Ελεγκτικές Αρχές χωρίς να διαπιστωθεί το παραμικρό επιλήψιμο θέμα. Σε ό,τι αφορά τις συναλλαγές με την Τράπεζα Πειραιώς, ουδεμία παράνομη ή παράτυπη ενέργεια έχει υπάρξει οποτεδήποτε.

Η δραστηριότητα του κ. Grey και της ομάδας του αποτελεί ήδη, πριν από το σημερινό δημοσίευμα, αντικείμενο δικαστικής διερεύνησης με πρωτοβουλία της Τράπεζας Πειραιώς».

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

1291496

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

«Ήμουν απέναντι. Έπεσαν οι μηχανές, σερνόντουσαν οι αναβάτες. Φωνές, πανικός, ουρλιαχτά», περιέγραψε για ο Αλέξανδρος…

Ηράκλειο: Ζευγάρι προκαλούσε προβλήματα σε πτήση και έγινε αναγκαστική προσγείωση για να τους διώξουν – Ζητοκραύγαζε το κοινό (video)

Πτήση

Ηράκλειο: Ζευγάρι προκαλούσε προβλήματα σε πτήση και έγινε αναγκαστική προσγείωση για να τους διώξουν – Ζητοκραύγαζε το κοινό (video)

Παράξενα πράγματα σε μια πτήση της EasyJet

Αμβρόσιος: Σκληρή επίθεση σε Ιερώνυμο για τη συνάντηση με Μητσοτάκη – «Με ποιο δικαίωμα Μακαριώτατε διαπράττετε αυτό το ηθικό έγκλημα;»

6210363

Αμβρόσιος: Σκληρή επίθεση σε Ιερώνυμο για τη συνάντηση με Μητσοτάκη – «Με ποιο δικαίωμα Μακαριώτατε διαπράττετε αυτό το ηθικό έγκλημα;»

Ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων, Αμβρόσιος, κατηγορεί τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ότι αμνηστεύει τους «καταφρονητές των νόμων…