Απάντηση ΑΔΕΔΥ σε Τζανακόπουλο: "Στο σπίτι του κρεμασμένου, δεν μιλάνε για σκοινί"

«Πράξη πολιτικής χυδαιότητας δεν είναι η αφίσα της ΑΔΕΔΥ. Πράξη πολιτικής χυδαιότητας και αυταρχισμού είναι να μην συναντάς επί ένα χρόνο και να απαξιώνεις την Τριτοβάθμια Συνδικαλιστική Οργάνωση» απαντά η ΑΔΕΔΥ στο σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου, αναφορικά με την αφίσα "WANTED" κατά του Γιώργου Χουλιαράκη.

Η ΑΔΕΔΥ επισημαίνει πως όσο ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στην αντιπολίτευση τα σημερινά κυβερνητικά στελέχη συναντούσαν ανά τακτά χρονικά διαστήματα τους εκπροσώπους της Τριτοβάθμιας Συνδικαλιστικής Οργάνωσης, τονίζοντας παράλληλα πως εδώ και έναν χρόνο αναζητούν τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, αλλά δεν τον βρίσκουν πουθενά. «Δεν έχει ποτέ χρόνο» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η Εκτελεστική Επιτροπή επισημαίνει επίσης πως αντί ο κ. Τζανακόπουλος να ψέγει την ΑΔΕΔΥ για την αφίσα, καλύτερα να υπενθυμίσει στον κ. Χουλιαράκη τη δέσμευση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης για τη συνάντηση που είχε εξαγγείλει, με σκοπό τη συζήτηση των στεγαστικών δανείων του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. «ανακάλυψε» για πρώτη φορά μετά τις εκλογές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με αφορμή την αφίσα που εξέδωσε για τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, τον οποίο πάνω από ένα χρόνο τον «αναζητά» η Τριτοβάθμια Συνδικαλιστική Οργάνωση των Δημοσίων Υπαλλήλων για να συζητήσει μαζί του τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων στο Δημόσιο και δεν τον βρίσκει πουθενά. Δεν έχει ποτέ χρόνο. Βέβαια πριν τις εκλογές του Γενάρη του 2015 τα σημερινά κυβερνητικά στελέχη – τότε αντιπολίτευση – και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός συναντούσαν σε τακτά χρονικά διαστήματα την Α.Δ.Ε.Δ.Υ., προκειμένου να ενημερωθούν για τα αιτήματα και τους αγώνες των Δημοσίων Υπαλλήλων. Τότε, προφανώς, η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. «εξυπηρετούσε» τους πολιτικούς τους σχεδιασμούς. Τώρα που είναι στην Κυβέρνηση και πρέπει να δώσουν εξηγήσεις γι’ αυτά που κάνουν αρνούνται επί ένα και πλέον χρόνο να συναντηθούν μαζί της.

«Πράξη πολιτικής χυδαιότητας», λοιπόν, δεν είναι η αφίσα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Πράξη πολιτικής χυδαιότητας και αυταρχισμού είναι να μην συναντάς επί ένα χρόνο και να απαξιώνεις την Τριτοβάθμια Συνδικαλιστική Οργάνωση, που εκπροσωπεί 560.000 εργαζόμενους στο Δημόσιο.

Όσο για τις λέξεις «κανιβαλισμός» και «ανθρωποφαγία» που χρησιμοποιεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα τον παραπέμψουμε στη λαϊκή παροιμία: «Στο σπίτι του κρεμασμένου, δεν μιλάνε για σκοινί».

Αντί, λοιπόν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να «ψέγει» την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την αφίσα -χαιρόμαστε πραγματικά που την πρόσεξε- καλό είναι να υπενθυμίσει στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών τη δέσμευση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, μετά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (Ιούλιος 2016) ότι θα συναντηθεί με την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για να συζητήσει το θέμα των στεγαστικών δανείων του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων. Εκτός κι αν ακόμη κι αυτό –η άρνηση συζήτησης με την Α.Δ.Ε.Δ.Υ.- είναι κυβερνητική επιλογή.

Βρετανία: Συναγερμός στην Ευρώπη από διαρροή σε εργοστάσιο με ραδιενεργά απόβλητα

Βρετανία: Συναγερμός στην Ευρώπη από διαρροή σε εργοστάσιο με ραδιενεργά απόβλητα

Οι ανησυχίες για την ασφάλεια στο πιο επικίνδυνο εργοστάσιο με ραδιενεργά απόβλητα της Ευρώπης έχουν…

Βόλος: Μαθητές σχημάτισαν με τσάντες τα ονόματα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και του Βασίλη Μάγγου

Βόλος: Μαθητές σχημάτισαν με τσάντες τα ονόματα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και του Βασίλη Μάγγου

Σε μια ιδιαίτερη δημιουργική δράση προχώρησαν μαθητές και μαθήτριες από το 3ο ΕΠΑΛ Βόλου με…