Απαλλάσσεται ο "μαφιόζος" Μέσι, ποινή φυλάκισης αντιμετωπίζει ο πατέρας του

Την αθώωση του Λιονέλ Μέσι από τις κατηγορίες που τον βαραίνουν περί φορολογικής απάτης ζήτησε ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής στη δίκη εναντίον του Αργεντινού ποδοσφαιριστή, Ρακέλ Αμάντο, με τον αρμόδιο εισαγγελέα να τον αποκαλεί εμμέσως πλην σαφώς μαφιόζο.

575199071dc524ba0b8b50a9

Έπειτα από την κατάθεση του επιθετικού της Μπαρτσελόνα αλλά και των στοιχείων που έχουν συλλεχθεί από τη σχετική έρευνα, το Δικαστήριο της Βαρκελώνης αποφάσισε ότι ο 28χρονος άσος πρέπει να αθωωθεί.

Δεν ισχύει το ίδιο και για τον πατέρα του, Χόρχε, ο οποίος φαίνεται πως ήταν ενήμερος για τις παρατυπίες που έγιναν στο νομικό πλαίσιο και θα αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης 18 μηνών.

Αξιοσημείωτο δε ότι ο αρμόδιος εισαγγελέας Μάριο Μάθα ήταν καταπέλτης κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, λέγοντας: «Μπορεί να μην έχουν εμπειρία στο θέμα (σ.σ. ο Μέσι και ο πατέρας του), όμως είναι σε θέση να καταλάβουν τι σημαίνει να πληρώνεις φόρους… Ακόμη και ένα 10χρονο παιδί το καταλαβαίνει αυτό. Και ο Μέσι έπρεπε να το είχε καταλάβει χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Φορολογείται στην Ουρουγουάη και στο Ηνωμένο Βασιλείο και αποφεύγει να αποδώσει φόρους στην Ισπανία. Δεν θέλω να συγκρίνω τον Μέσι με μαφιόζο αλλά μπορώ να πω ότι είναι αφεντικό μίας εγκληματικής δομής».

Hράκλειο: Χωρίς τέλος ο κύκλος ενδοοικογενειακής βίας- Χτύπησε και έσπρωξε τη σύντροφό του από τη σκάλα

1100 60343c25 6efb 49de 87e1 679834a1ac5a

Hράκλειο: Χωρίς τέλος ο κύκλος ενδοοικογενειακής βίας- Χτύπησε και έσπρωξε τη σύντροφό του από τη σκάλα

Θύμα ξυλοδαρμού κατήγγειλε ότι έπεσε από τον πρώην σύντροφό της μία γυναίκα από τη Ρουμανία,…