Απαγόρευση κυκλοφορίας στην Τήνο για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών

Αναβρασμός επικρατεί από  το πρωί της Τρίτης στην Τήνο, καθώς για πολλοστή φορά είναι σε εξέλιξη η προσπάθεια της κατασκευάστριας εταιρείας να προχωρήσει τις εργασίες για την εγκατάσταση βιομηχανικού αιολικού πάρκου στην θέση “Πράσσα”

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων, από την ερχόμενη Πέμπτη-την ημέρα κατά την οποία σχεδιάζεται να εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες- θα υπάρχει  απαγόρευση κυκλοφορίας για οχήματα και πεζούς στην περιοχή,  προκειμένου να γίνουν οι εργασίες, κάτι που αναμένεται να προκαλέσει πιο έντονες αντιδράσεις από την πλευρά των κατοίκων της Τήνου.

Αναλυτικότερα, η ΕΛΑΣ ενημερώνει ότι «την Πέμπτη (10-09-2020), και κατά τις ώρες από 06:00 έως 19:00, απαγορεύεται η  κυκλοφορία οχημάτων και πεζών στη νήσο Τήνο, λόγω εργασιών για την εγκατάσταση αιολικού πάρκου. α) Στην επαρχιακή οδό Τήνου – Πανόρμου από το ύψος της εισόδου του οικισμού των Υστερνίων έως και την διασταύρωση αυτής με την επαρχιακή οδό Καλλονής – Πλατιών και β) Καθ’ όλο το μήκος της χωμάτινης οδού, η οποία άρχεται από τη θέση «Μύλοι» και καταλήγει στην περιοχή Πράσσα –Κάμπος Πολέμου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα οι κάτοικοι της Τήνου έχουν αντιδράσει έντονα στα κυβερνητικά σχέδια για εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί τους.

Μάλιστα, τον Μάιο οι αυξημένες αστυνομικές δυνάμεις που είχαν καταφθάσει στο νησί αντιμετώπισαν με εκτεταμένη καταστολή τις κινητοποιήσεις των κατοίκων στα βουνά του νησιού με αίτημα να μην εγκατασταθούν τα αιολικά.

«Η εταιρεία, η οποία σημειωτέον τηρούσε όλα τα νόμιμα μέτρα για την προστασία από τον Covid-19, μόλις ενημερώθηκε για την ύπαρξη κρουσμάτων σε 11 εργαζομένους της περιοχής Κιλκίς, έλαβε άμεσα όλα τα νόμιμα μέτρα, ενημερώνοντας τις συναρμόδιες υπηρεσίες, αλλά και επιπλέον άμεσα μέτρα με δικά μας έξοδα, και μέχρι νεωτέρας, διέκοψε την λειτουργία της, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και του προσωπικού της», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρίας.
 

Τρόμος πάνω από την Κύπρο: Ημίγυμνη γυναίκα επιχείρησε να μπει στο πιλοτήριο φωνάζοντας «Allahu Akbar»

Τρόμος πάνω από την Κύπρο: Ημίγυμνη γυναίκα επιχείρησε να μπει στο πιλοτήριο φωνάζοντας «Allahu Akbar»

Μια γυναίκα, η οποία έμεινε με τα εσώρουχά της μέσα σε πτήση από Λάρνακα προς…

Αγωνία στο αέρα: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της Air France στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Αγωνία στο αέρα: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της Air France στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Συναγερμός σήμανε όταν πυκνοί καπνοί γέμισαν το χώρο του πιλοτηρίου για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.