Newsroom

Newsroom

#ανυπομονώ και το Μάρτιο για μοναδικές παρουσιάσεις βιβλίων και σεμινάρια

#ανυπομονώ για Public!

Ticketmaster photo 1

Το Public, το Νο1 βιβλιοπωλείο, προσκαλεί το κοινό σε νέες ενδιαφέρουσες συζητήσεις και παρουσιάσεις βιβλίων με αγαπημένους Έλληνες συγγραφείς. Το Public υποδέχεται τον Μάρτιο με εκπαιδευτικά σεμινάρια για τους γονείς σε συνεργασία με διακεκριμένους ψυχολόγους και parents sites, μοναδικές παρουσιάσεις βιβλίων από αγαπημένους συγγραφείς και λογοτεχνικούς περιπάτους. Και τον πρώτο μήνα της άνοιξης το Public φέρνει ξεχωριστές εκδηλώσεις καθιστώντας το, το Νο 1 προορισμό!

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων

Λογοτεχνικός περίπατος, αφιερωμένος στη Φιλομήλα Λαπατά

Discover Greek Culture

@ 16/03 και ώρα 10:30 | Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη, με δήλωση συμμετοχής στη φόρμα. Τα ονόματα των νικητών θα ανακοινωθούν στο blog.

clip image001 Το Public και η Εταιρεία Πολιτιστικού Τουρισμού Discover Greek Culture οργανώνουν το Σάββατο, 16 Μαρτίου 2019, στις 10:30, λογοτεχνικό περίπατο αφιερωμένο σε μια αγαπημένη συγγραφέα του αναγνωστικού κοινού, τη  Φιλομήλα Λαπατά. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν διάφορα σημεία στο κέντρο της πόλης που συνδέονται κυρίως με τις ιστορίες που αφηγείται στα βιβλία της, ζωντανεύοντας την Αθήνα των περασμένων καιρών.

Στη συνέχεια, στο Public Συντάγματος, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να  συναντήσουν τη Φιλομήλα Λαπατά και να συζητήσουν μαζί της για τη ζωή και το έργο της.

Και όμως υπάρχει θέμα

«Μακεδονικό – Τουρκία – Βαλκάνια»

@ 18/03 και ώρα 21:00 | Public Café Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

Η συμφωνία των Πρεσπών και το «Μακεδονικό» είναι ένα μέρος της εικόνας σε σχέση με την γειτονιά μας… Οι σχέσεις μας με την Τουρκία και η καινούργια κατάσταση στα Βαλκάνια είναι η υπόλοιπη εικόνα. Αυτή η εποχή ανήκει σε αυτές που ως πολίτες πρέπει να έχουμε όσο το δυνατόν πιο σφαιρική και σαφή άποψη. Ο Ευάνθης Χατζηβασιλείου – καθηγητής στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών – και ο Κωνσταντίνος Φίλης – Διευθυντής Ερευνητικών Προγραμμάτων του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Πάντειου Πανεπιστημίου – έρχονται στο Public Café Συντάγματος, τη Δευτέρα 18 Μαρτίου, στις 21:00, για να συζητήσουν με τον Γιάννη Μπασκόζο και τον Μάκη Προβατά. Η εκδήλωση αυτή αποτελεί μέρος της θεματικής ενότητας «Και όμως υπάρχει θέμα», που ξεκίνησε στις 25 Σεπτεμβρίου του 2018.

ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ
«Bullying & Social Media» με τη Ψυχολόγο Αγγελική Καβαλλιεράτου

Σε συνεργασία με το workingmoms.gr

@ 22/03 και ώρα 18:00| Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

Το Public, το workingmoms.gr και η ψυχολόγος, Αγγελική Καβαλλιεράτου, σας προσκαλούν σε μία συζήτηση για το φλέγον και επίκαιρο θέμα του «Bullying και Social Media», την Παρασκευή 22 Μαρτίου, στις 18:00.

Στη εκδήλωση, η ψυχολόγος θα μας μιλήσει για:

• Το πως εμφανίζεται ο σχολικός εκφοβισμός

• Τα χαρακτηριστικά του θύτη και του θύματος

• Το τι να προσέξουν γονείς και εκπαιδευτικοί

• Τους τρόπους διαχείρισης και πρόληψης

• Το ρόλο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη ζωή των παιδιών σήμερα

• Την επίδραση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στον εκφοβισμό

Οι θέσεις είναι περιορισμένες, παρακαλώ ενημερώστε για τη συμμετοχή σας στο [email protected]

«Το Δώρο»

Στέφανος Ξενάκης (Εκδόσεις Key Books)

@ 27/03 και ώρα 21:00 | Public Café Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

clip image004  Το Public και οι εκδόσεις Key Books σας προσκαλούν στην ομιλία του Στέφανου Ξενάκη, συγγραφέα του βιβλίου «Το Δώρο», με τίτλο: «13 ιστορίες που μπορεί και να σου αλλάξουν τη ζωή», την Τετάρτη 27 Μαρτίου, στις 21:00, στο Public Café Συντάγματος. Ο Στέφανος Ξενάκης είναι συγγραφέας του bestseller, «Το Δώρο». Εδώ και καιρό, ασχολείται με το πάθος του, την αυτοβελτίωση και την προσωπική εξέλιξη, τις οποίες υπηρετεί με τα κείμενα και τις ομιλίες του. Αυτή την εποχή εργάζεται εντατικά για το όνειρό του, το μάθημα «ΝΑΙ, ΜΠΟΡΩ», ένα μάθημα αξιών κι αυτογνωσίας, το οποίο φιλοδοξεί να μπει σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας, από την πρώτη κιόλας δημοτικού. Είναι περήφανος πατέρας δύο κοριτσιών ηλικίας 6 και 9, της Αύρας και της Αίνειας.

«Η ομάδα των πιο αστείων υπερδυνάμεων και το πλαστικό́ νησί́»

Θοδωρής Τσεκούρας (Εκδόσεις Petita Demas)

@ 30/03 και ώρα 12:00 | Public Συντάγματος (Τμήμα παιδικού βιβλίου 2ος όροφος), Είσοδος Ελεύθερη

Το απίθανο βιβλίο των πιο «αστείων υπερδυνάμεων» επιστρέφει με μία νέα, μοναδική περιπέτεια. Οι αγαπημένοι σας ήρωες σας προσκαλούν στο Public Συντάγματος (Τμήμα παιδικού βιβλίου, 2ος όροφος), στις 30 Μαρτίου, στις 12:00. Ελάτε να συναντήσετε τον συγγραφέα, Θοδωρή Τσεκούρα, που θα παρουσιάσει για πρώτη φορά τη νέα περιπέτεια «Η ομάδα των πιο αστείων υπερδυνάμεων και το πλαστικό νησί». Ένα βιβλίο για το περιβάλλον, τα πλαστικά και για το πώς ο καθένας μας μπορεί να αλλάξει τον κόσμο. Όταν μια φάλαινα με το στομάχι της γεμάτο πλαστικά εμφανίζεται σε μια παράλια στη Σαντορίνη, η ομάδα των πιο αστείων υπερδυνάμεων αναλαμβάνει δράση. Παρακολουθήστε την αγαπημένη σας ομάδα χαρισματικών παιδιών σε μια νέα περιπέτεια που θα τους οδηγήσει σε ένα νησί από πλαστικό στη μέση του Ειρηνικού ωκεανού. Εκεί θα αντιμετωπίσουν ένα νέο υπερκακό στην προσπάθειά τους να σώσουν τον κόσμο. Ένα βιβλίο για το περιβάλλον και για το πως ο καθένας μας μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Ασλανίδης: Οργή κατά Μητσοτάκη – «Ας έρθει να μας τα πει κατάμουτρα και να μην πηγαίνει στο κανάλι που μυρίζει βόθρο» (video)

Ασλανίδης

Ασλανίδης: Οργή κατά Μητσοτάκη – «Ας έρθει να μας τα πει κατάμουτρα και να μην πηγαίνει στο κανάλι που μυρίζει βόθρο» (video)

«Όχι κύριε Πρωθυπουργέ, θα κάνετε άρση της βουλευτικής ασυλίας και θα πάνε να καταθέσουν στον…

Ο ανεκδιήγητος Τραμπ εξισώνει τους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης με τους νεοναζί της Σάρλοτσβιλ

5a621d8a1dc5248e048b4573 1

Ο ανεκδιήγητος Τραμπ εξισώνει τους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης με τους νεοναζί της Σάρλοτσβιλ

«Η Σάρλοτσβιλ δεν ήταν τίποτε απολύτως, τίποτε σε σύγκριση με το επίπεδο μίσους που έχετε…