Άνω κάτω έκανε τη ΝΔ η ανιστόρητη προσπάθεια εξίσωσης ναζισμού – κομμουνισμού

Έντονες αναταράξεις στο εσωτερικό κυρίως της ΝΔ προκάλεσε τις τελευταίες ημέρες η προσπάθεια του στελεχιακού πυρήνα που βρίσκεται κοντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, να συμψηφίσει τον ναζισμό με τον κομμουνισμό. Στο Μοσχάτο, ελλείψει άλλων πραγμάτων που θα μπορούσαν να χρεώσουν στην κυβέρνηση, προσπάθησαν με αφορμή την άρνηση του υπουργού Δικαιοσύνης να παραστεί σε συνέδριο που διοργανώθηκε στο Ταλίν με στόχο την εξίσωση του ναζισμού με τον κομμουνισμό, να εμφανίσουν τον πρωθυπουργό περίπου ως Στάλιν.

58b032ad1dc5245c228b4a90

Με μπροστάρη τον Άδωνη Γεωργιάδη, οι δημοκρατικές «ευαισθησίες» του οποίου είναι λίγο πολύ γνωστές, η ΝΔ έβαλε ψηλά στην ατζέντα της το θέμα, με τη βοήθεια συγκεκριμένων μέσων ενημέρωσης στοχοποίησε τον ΣΥΡΙΖΑ περίπου ως σταλινικό κόμμα και τελικά κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί το ζήτημα που έχει ανακύψει για επικοινωνιακούς λόγους. Η επιχειρηματολογία της βέβαια αποδείχθηκε τελικά φούσκα κι έσκασε με πάταγο αναγκάζοντας μέχρι και τον αντιπρόεδρο Γεωργιάδη να τα μαζέψει.

Τα προβλήματα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ξεκίνησαν από τα καραμανλικά στελέχη του, τα οποία εξ αρχής διαφώνησαν με τη στάση του κόμματος που εξίσωνε τα εγκλήματα του ναζισμού με τον κομμουνισμό. Πρώτος «χτύπησε» ο Θεόδωρος Φορτσάκης ο οποίος χαρακτήρισε δημοσίως ανιστόρητους όσους ταυτίζουν κομμουνισμό και ναζισμό, ενώ ακολούθησε ο Κώστας Καραμανλής ο νεότερος ο οποίος χαρακτήρισε τον συμψηφισμό ναζισμού – κομμουνισμού, άδικο.

Σαν να μην έφταναν στη ΝΔ οι εσωκομματικές αντιδράσεις, ήρθε και η αποτυχία του συνεδρίου στο Ταλίν να αποδείξει ότι αν εξαιρέσει κανείς την ελληνική αξιωματική αντιπολίτευση που για λόγους μικροκομματικούς επέλεξε την ανιστόρητη ταύτιση του ναζισμού με τον κομμουνισμό, ελάχιστες άλλες κυβερνήσεις σκέπτονται το ίδιο συντηρητικά φτάνοντας στο σημείο να «ξεπλύνουν» τον Χίτλερ. Έτσι, το ψήφισμα του συνεδρίου υπέγραψαν μόνο οκτώ από τις 27 χώρες – μέλη της ΕΕ.

Την ίδια στιγμή έντονες αντιδράσεις προκλήθηκαν και από την εδώ εβραϊκή κοινότητα, η οποία είδε μια ιστορική παράταξη να «αθωώνει» τα εγκλήματα του Χίτλερ, νομίζοντας ότι κάνει αντιπολίτευση. Αποκορύφωμα των αντιδράσεων σημερινό άρθρο του προέδρου του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ισραήλ – Ελλάδας Σάμπι Μιωνή στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Ο Μιωνή, ο οποίος κάθε άλλο παρά κομμουνιστής είναι (το γράφει και ο ίδιος άλλωστε στο άρθρο του) επισημαίνει ότι «ως άνθρωπος και απόγονος θυμάτων του Ολοκαυτώματος, παρακολουθώ με φρίκη την προσπάθεια εξίσωσης του ναζισμού με τον κομμουνισμό, στον βωμό μια μάταιης πολιτικής αντιπαράθεσης». Ο ίδιος σημειώνει παρακάτω ότι «όλα τα ολοκληρωτικά καθεστώτα έχουν διαπράξει εγκλήματα. Όμως η όποια προσπάθεια σύγκρισης των εγκλημάτων του ναζισμού με άλλων καθεστώτων είναι όχι μόνο ανιστόρητη αλλά και επικίνδυνη».

«Μπορεί να εκληφθεί ως μια προσπάθεια ξεπλύματος των ακραίων στοιχείων που έχουν εισχωρήσει στην κεντρική πολιτική σκηνή της Ελλάδας» συνεχίζει, προσθέτοντας ότι «οι ναζί οργάνωσαν το μεγαλύτεροι έγκλημα της ιστορίας της ανθρωπότητας, το Ολοκαύτωμα». Ενδιαφέρον είναι επίσης, όπως σημειώνει ο Μιωνή, ότι από τους 100.000 εβραίους της Θεσσαλονίκης σήμερα ζουν μόνο 4.500, «οι περισσότεροι εκ των οποίων σώθηκαν χάρη στο κουράγιο και την αυτοθυσία των αριστερών και κομμουνιστών συμπατριωτών τους».

Ο Μιωνή καταλήγει ως εξής: «Όσο και αν προσπαθούν διάφοροι, δήθεν πατριώτες, νεοναζί πολιτικοί να ονομάσουν την ιδεολογία τους ακτιβισμό της Δεξιάς, η ιστορική αλήθεια δεν αλλάζει. Η ντροπή ανήκει στα κόμματα που τους δίνουν στέγη, διότι οι ίδιοι είναι ανίκανοι να αισθανθούν ντροπή. Η ευθύνη όμως να σταματήσει η επιρροή αυτής της άρρωστης ιδεολογίας στην πολιτική και στη δικαιοσύνη είναι όλων των ελεύθερα σκεπτόμενων πολιτών».

Μετά τις τόσες αντιδράσεις, λογικό ήταν ακόμη κι ο Άδωνις Γεωργιάδης να εμφανιστεί σήμερα και να δηλώσει ότι «κανένας δεν εξίσωσε το ναζισμό με τον κομμουνισμό, ούτε εγώ ούτε η ΝΔ» προσθέτοντας ότι «ο ναζισμός είναι ό,τι χειρότερο έχει υπάρξει ποτέ και βαρύνεται με το μεγαλύτερο έγκλημα της ανθρωπότητας, το Ολοκαύτωμα». Μιλάμε βέβαια για τον Άδωνη Γεωργιάδη που πρόσφατα ζήτησε συγγνώμη γιατί ανέχτηκε τις αντισημιτικές απόψεις του Πλεύρη, του οποίου όμως το βιβλίο μέσω του οποίου αμφισβητείται ακόμη και το Ολοκαύτωμα, διαφήμιζε από τις εκπομπές του επί τέσσερα (4) χρόνια! 

Κασσελάκης για Τέμπη: Ζητώ την επίσπευση των ερευνών μετά τις νέες πληροφορίες για το ξυλόλιο

Κασσελάκης 2

Κασσελάκης για Τέμπη: Ζητώ την επίσπευση των ερευνών μετά τις νέες πληροφορίες για το ξυλόλιο

«Υπήρχε παράνομη μεταφορά υλικού από την εμπορική αμαξοστοιχία; Ανιχνεύτηκε ξυλόλιο και πιθανώς λοιπές ουσίες στα…

Οι «bro» του ΚΚΕ-Ο Κουτσούμπας συνάντησε το συνδικάτο της Amazon, και τον Κρις Σμολς που φορούσε καπελάκι του ΠΑΜΕ (video)

κουτσουμπας

Οι «bro» του ΚΚΕ-Ο Κουτσούμπας συνάντησε το συνδικάτο της Amazon, και τον Κρις Σμολς που φορούσε καπελάκι του ΠΑΜΕ (video)

Ο διάσημος συνδικαλιστής που τον κέρδισε ο Κουτσούμπας