Αντιπερισπασμός Βγενόπουλου για τους καταζητούμενους συνεργάτες του

Άφαντοι παραμένουν οι δύο στενοί συνεργάτες του Ανδρέα Βγενόπουλου, Ευθύμιος Μπουλούτας και Μάρκος Φόρος.

5710e4431dc5240e4f8b4797

Παρότι οι ίδιοι είχαν δεσμευθεί με ανακοίνωσή τους ότι τη Δευτέρα 9 Μαΐου θα παρουσιάζονταν στον εισαγγελέα Δικαστικής Συνδρομής ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες έκδοσής τους στην Κύπρο, προκειμένου να παρευρεθούν στο δικαστήριο που είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει αύριο, δεν εμφανίστηκαν ποτέ!

Η έκδοση των δύο πρώην στελεχών της Λαϊκής Τράπεζας και νυν της MIG αποφασίστηκε οριστικά από το Συμβούλιο του Αρείου Πάγου στις 15 Απρίλιου. Από την ημέρα εκείνη ωστόσο αναζητούνται, ενώ σε μια κίνηση ενδεικτική του θράσους τους, είχαν εκδώσει ανακοίνωση με την οποία ενημέρωναν για την πρόθεσή τους να παρουσιαστούν αυτοβούλως στον Εισαγγελέα Δικαστικής Συνδρομής στις 9 Μαΐου, δηλαδή δύο ημέρες πριν από την έναρξη της δίκης στο Κακουργιοδικείο της Λευκωσίας.

Αντ’ αυτού και δεδομένου ότι τα εις βάρος τους στοιχεία είναι πολλά, ο Ανδρέας Βγενόπουλος -ο οποίος υπενθυμίζεται ότι είχε οργανώσει κινητοποίηση των υπαλλήλων του ώστε να συμπαρασταθούν στους δύο υπόδικους συνεργάτες του- προχωρά σ’ έναν άνευ προηγούμενου αντιπερισπασμό. Προγραμματίζει συγκεκριμένα για την Τετάρτη στις 13:30, συνέντευξη Τύπου στην οποία προτίθεται -όπως λέει- να προχωρήσει σε νέες αποκαλύψεις για κυβερνητικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη.

Την ίδια στιγμή βέβαια που ο Βγενόπουλος μιλάει για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του koutipandoras.gr, έχει κατατεθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής αναφορά εισαγγελέα με σημαντικές καταγγελίες για παρεμβάσεις ανώτατων δικαστικών λειτουργών προκειμένου να θαφτεί η υπόθεση Βγενόπουλου.

Υπενθυμίζεται ότι Μπουλούτας και Φόρος πρόκειται να δικαστούν για κατηγορίες που αφορούν χειραγώγηση της αγοράς, συνωμοσία προς καταδολίευση, παρουσίαση ψευδών στοιχείων και τήρηση ψευδών λογαριασμών και απόκρυψη της απομείωσης της υπεραξίας της Λαϊκής Τράπεζας. 

Συγκεκριμένα, ο Μπουλούτας, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Λαϊκής Τράπεζας και ο Φόρος, ο οποίος χρημάτισε μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Διαχείρισης Κινδύνων και μέλος της Επιτροπής Ελέγχου της Λαϊκής, κατηγορούνται ότι κατά την παρουσίαση των οικονομικών δεδομένων της Λαϊκής Τράπεζας για το εννιάμηνο του 2011, δεν ενημέρωσαν το κοινό, όπως όφειλαν, για την απομείωση της υπεραξίας της τράπεζας. Ειδικότερα, ενώ γνώριζαν λόγω των θέσεων που κατείχαν στη Λαϊκή ότι υπήρχε απομείωση σημαντικού μέρους των εργασιών της τράπεζας, παρέλειψαν να το ανακοινώσουν στο κοινό.

Σημειώνεται ότι, όπως αναφέρουν κυπριακά μέσα ενημέρωσης, με δεδομένη την όλη στάση των δύο κατηγορουμένων, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι η Εισαγγελία, όταν συλληφθούν, θα ζητήσει την κράτησή τους εκκρεμούσης της δίκης, προκειμένου να διασφαλιστεί με αυτό τον τρόπο η παρουσία τους στο δικαστήριο.

Γάζα: Το Ισραήλ βομβάρδισε συνοικίες της Ράφα, αφότου είχε δώσει εντολή εκκένωσης

rafah

Γάζα: Το Ισραήλ βομβάρδισε συνοικίες της Ράφα, αφότου είχε δώσει εντολή εκκένωσης

Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί, από αέρος και από το πυροβολικό, συνεχίζονται από την περασμένη νύχτα και…

Τραγωδία στην Τουρκία: Οκτώ νεκροί και ένδεκα τραυματίες μετά από σύγκρουση μπετονιέρας με λεωφορείο

toyrkia

Τραγωδία στην Τουρκία: Οκτώ νεκροί και ένδεκα τραυματίες μετά από σύγκρουση μπετονιέρας με λεωφορείο

Πολύνεκρο τροχαίο σημειώθηκε τη Δευτέρα του Πάσχα (6/07) στην περιοχή Γκαζιαντέπ της νοτιοανατολικής Τουρκίας.