Newsroom

Newsroom

Αντιπεριφερειάρχης και δεξί χέρι του Πάγκαλου στη…μάχη του προεκλογικού αγώνα με έπιπλα των ΕΛΠΕ!

Είναι δυνατόν μια εταιρεία να εξοπλίζει τα γραφεία μιας από τις παρατάξεις που διεκδικούν την Περιφέρεια Αττικής στις επερχόμενες εκλογές;…

sgouros dimou

Είναι δυνατόν μια εταιρεία να εξοπλίζει τα γραφεία μιας από τις παρατάξεις που διεκδικούν την Περιφέρεια Αττικής στις επερχόμενες εκλογές; Και όμως ειναι. Μπορεί η υποψήφια στη Δυτική Αττική της οποίας τα γραφεία εξοπλίζονται από μια εταιρεία που εδρεύει στην ίδια περιοχή να έχει σχέση με τον Θεόδωρο Πάγκαλο; Φυσικά και μπορεί. Πόσο μάλλον, όταν ο πρώην εργοδότης σου ειναι και γέννημα θρέμμα Δυτικής Αττικής. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.  Στα βίντεο, που παρουσιάζει αποκλειστικά το Tvxs, αποτυπώνεται καρέ καρέ ακριβώς αυτό: Ένα φορτηγό αδειάζει γραφεία και καρέκλες στο εκλογικό κέντρο υποψήφιας αντιπεριφερειάρχη του Γιάννη Σγουρού και ύστερα επιστρέφει στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Ελληνικά Πετρέλαια στην Ελευσίνα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ από τους οικολόγους ακτιβιστές της περιοχής, τα ΕΛΠΕ κατηγορούνται ότι εξαγοράζουν συνειδήσεις και ντόπιους πολιτικούς ή δημοτικούς άρχοντες, ώστε να κάνουν τα στραβά μάτια σε συστηματικές παραβιάσεις της νομοθεσίας για το περιβάλλον. 

Την Πέμπτη 24 Απριλίου στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου στην Ελευσίνα – δίπλα στην πιάτσα των ταξί – σταματά ένα φορτηγό όχημα από το οποίο ξεφορτώνονται γραφεία και καρέκλες που τοποθετούνται σε διπλανά γραφεία. Ανάμεσα στους εργάτες που ξεφόρτωναν, κάτοικοι της περιοχής διέκριναν έναν υπάλληλο των ΕΛ.ΠΕ. και τον ειδικό σύμβουλο της υποψήφιας αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής με τον συνδυασμό «Αττική – μόνο με έργο», του Γιάννη Σγουρού, Σταυρούλας Δήμου.

  

Το φορτηγό ανήκει στην εταιρία WATT Α.Ε. η οποία είναι συμβεβλημένη με τα Ελληνικά Πετρέλαια προκειμένου να τελεί εργασίες βαρέως καθαρισμού στις εγκαταστάσεις των διυλιστηρίων. Ωστόσο, από την WATT A.E., σύμφωνα πάντα με το Tvxs, δηλώνουν ότι η εταιρεία δεν πραγματοποιεί μεταφορές ή μετακομίσεις παρά μόνο διαχείριση απορριμάτων. 



Στο μεταξύ, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, οι κάτοικοι ακολουθούν το φορτηγό το οποίο επιστρέφει στις εγκαταστάσεις των ΕΛ.ΠΕ. Η διαδρομή καταγράφεται σε βίντεο, που παρατίθεται αμοντάριστο: 

Λίγες ημέρες αργότερα, στο σημείο όπου ξεφορτώθηκαν τα γραφεία ανοίγει το εκλογικό κέντρο της κας Σταυρούλας Δήμου και ακολουθούν μάλιστα τα επίσημα εγκαίνια του.

Από τα βίντεο ντοκουμέντα προκύπτει σαφώς ότι τα Ελληνικά Πετρέλαια έδωσαν εξοπλισμό ενισχύοντας τον προεκλογικό αγώνα της κας Δήμου. Η νομοθεσία για τις εκλογές απαγορεύει στην κυρία Δήμου να δεχθεί ανάλογες δωρεές, τις οποίες θα έπρεπε σε κάθε περίπτωση να δηλώσει στις αρμόδιες αρχές. Από την παράταξη Σγουρού, μετέφεραν στο Tvxs την άποψη της Σταυρούλας Δήμου, που υποστήριξε πως τα γραφεία αυτά της ανήκουν και ότι είχε χρησιμοποιήσει τα ίδια και στην προηγούμενη αυτοδιοικητική εκλογική αναμέτρηση. “Τα ΕΛ.ΠΕ. δεν έχουν καμία σχέση”, προσθέτει η πλευρά Σγουρού.

Όμως τα ΕΛ.ΠΕ., επιβεβαιώνουν ότι ο εξοπλισμός έφυγε από το διυλιστήριο. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, τα γραφεία και τα υπόλοιπα έπιπλα (καρέκλες κλπ) πράγματι είχε παραγγείλει κατά την προηγούμενη αυτοδιοικητική προεκλογική περίοδο η Στ. Δήμου από έναν ξυλουργό, ο οποίος τύχαινε να έχει αναθέσεις έργων και από τα διυλιστήρια. Μετά την εκλογή της, η Σταυρούλα Δήμου επέστρεψε τα έπιπλα στον ξυλουργό, σύμφωνα με την εκπρόσωπο. Λίγο καιρό αργότερα, εκείνος έκλεισε την επιχείρησή του και συνέχισε να συνεργάζεται με τα διυλιστήρια, τα οποία αγόρασαν όλα τα έπιπλα που είχε.
Εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της ερχόμενης εβδομάδας, προσθέτει η εκπρόσωπος της εταιρείας στο Tvxs, η υποψήφια απευθύνθηκε στον ξυλουργό, που δουλεύει ακόμη με τα ΕΛ.ΠΕ., και του ζήτησε να δανειστεί μερικά γραφεία και καρέκλες για 15 μέρες. Σύμφωνα με τα Ελληνικά Πετρέλαια, “ο ξυλουργός χωρίς να ενημερώσει ποιός ζήτησε τα έπιπλα ρώτησε εάν μπορεί να πάρει μερικά, να τα δανείσει σε κάποιον που τα έχει ανάγκη για μερικές ημέρες”. Του απάντησαν πως “ας πάρει, αφού κάθονται, αρκεί να τα γυρίσει πίσω”. Κατόπιν, εκείνος ζήτησε να δανειστεί και ένα φορτηγάκι για την μεταφορά. Η WATT ΑΕ λόγω της συνεργασίας διατηρεί σταθμό οχημάτων εντός των διυλιστηρίων, και έτσι πήρε το όχημα”.Για την ιστορία, σημειώνεται ότι η WATT ΑΕ μέχρι το 2012 ήταν θυγατρική της ΗΛΕΚΤΩΡ ΑΕ, που είναι μέλος του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ – συμφερόντων Μπόμπολα.

Η διαπλοκή έχει την δική της ιστορία…

Επίσης, αξίζει σε αυτό το σημείο να σας θυμίσουμε πως η κα. Σταυρούλα Δήμου, αποτελεί τον ορισμό της έννοιας του “βαθύ” ΠΑΣΟΚ. Η κα. Δήμου μπορεί ως αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής του Σγουρού να διεκδικεί και πάλι την ψήφο των συμπολιτών της, αλλά δεν ειναι ένα τυχαίο πρόσωπο στην αυτοδιοίκηση ή κυρίως στο παρασκήνιο της πολιτικής ζωής του τόπου. Άρα, προφανώς και δεν εξοπλίζεται τυχαία το προεκλογικό της γραφείο, ούτε εξυπηρετείται από μεγάλους ομίλους με τόση “συγκάλυψη” που ακολουθεί και όπως φαίνεται από το ρεπορτάζ των ίδιων των συμπολιτών της. Άλλωστε, υπάρχουν δεκάδες ακόμα υποψήφιοι στη Δυτική Αττική που δεν εξοπλίζουν τα προεκλογικά τους γραφεία μεγάλες εταιρείες που συναλλάσσονται είτε με την Περιφέρεια, είτε με τους δήμους στη περιοχή. 

Τουτέστιν η κα. Δήμου έχει ισχυρούς φίλους και “βαθιές ρίζες” στη πολιτική σκηνή της χώρας. Και για του λόγου το αληθές η υποψήφια με την παράταξη Σγουρού για την μάχη της…καρέκλας στη Δυτική Αττική, αποτελούσε επί δεκαετίες το δεξί χέρι του Θεόδωρου Πάγκαλου. Συγκεκριμένα, η κα. Δήμου από το 1986 – 1989 υπήρξε σύμβουλος του κ. Πάγκαλου στο υπουργείο Εξωτερικών, ενώ από το 1989 – 2003 η διευθύντρια του πολιτικού του γραφείου, δηλαδή, η πιο στενή του συνεργάτης. Μάλιστα, μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, η κα. Δήμου έχει πάρει αρκετές θέσεις, είτε μέσα στο ΠΑΣΟΚ, είτε στη δημόσια διοίκηση, καθώς για παράδειγμα το 2010 η ίδια είχε διοριστεί αντιπρόεδρος του Θριάσιου νοσοκομείου, αν και την ίδια ώρα ήταν αντινομάρχης στη Δυτική Αττική με αρμοδιότητες σε θέματα υγείας, πρόνοιας, παιδείας και αθλητισμού! Βέβαια, όπως λέει και ο σοφός λαός μας, με όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις…       

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

ek nektt

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

Ο ίδιος μίλησε ψευδοδικαιωματισμούς μειοψηφιών την ώρα που περνούσε μηνύματα... αγάπης και αναστάσεως