Αντιφασιστικές συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αντιφασιστική συναυλία, με σύνθημα «Πολεμάμε το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά», οργανώνουν φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας με τη συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών και εργατικών σωματείων.

φασισμος4

Η μεγάλη μουσική εκδήλωση στέλνει μήνυμα για την ενίσχυση του αγώνα κατά του φασισμού ενώ αποτελεί και μαχητική απάντηση στις επιθέσεις φασιστικών ομάδων, τις τελευταίες ημέρες, σε σχολεία και γειτονιές. Στη συναυλία στο Σύνταγμα θα παίξουν μουσική και θα τραγουδήσουν δεκαπέντε καλλιτέχνες και συγκροτήματα: Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστας Μαλιάτσης-Σάλας, Υπεραστικοί, Κίτρινα Ποδήλατα, Το Σφάλμα, Φρανκ, Dason, Drugitiz, Retro (Rebellion Connexion), Raibo, Rhyme Riot, Ποτ Πουρί, Ζίμος και οι Κεραμιδόγατες, Nost Belek, DemonFox.

Την πρωτοβουλία για τη συναυλία είχαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Φυσικού, Γεωλογικού, Φαρμακευτικής, Ιστορικού-Αρχαιολογικού, ΤΕΑΠΗ, ΠΤΔΕ, Σλάβικων Σπουδών, Τούρκικων Σπουδών, ΕΜΜΕ και Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ, Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ, ΝΦΕΕΜΠ, ΣΕΤ, ΣΕΤΠ του ΠΑΔΑ και Σ.Ο ΑΣΠΑΙΤΕ, Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών.

Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας απευθύνει κάλεσμα όπως επίσης δεκάδες σωματεία εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και άλλοι αγωνιστικοί συνδικαλιστικοί φορείς που οργανώνουν συγκέντρωση στην Ομόνοια και στη συνέχεια θα μετέχουν στη συναυλία.

Το ίδιο απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, με σύνθημα «Πολεμάμε τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά!» οργανώνεται από φοιτητικούς και μαθητικούς συλλόγους, συνδικάτα και κοινωνικούς φορείς συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου (6 μμ) και μια ώρα μετά (7 μ.μ.) αντιφασιστική συναυλία στην οποία μετέχουν μεταξύ άλλων οι Γιώργος Αετόπουλος, Κώστας Καρμπάς, Νίκος Ταλέας, Μαρία Φραγκούλη, Urban Pulse, Monde.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη