Αντιδράσεις κατά Γ. Παπανδρέου από τη Χαρ. Τρικούπη

Την αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη προκάλεσε η πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου για έκτακτο συνέδριο και εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ από…

hartrikoypi 2

Την αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη προκάλεσε η πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου για έκτακτο συνέδριο και εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ από τη βάση, η οποία έχει ήδη αποσπάσει τις πρώτες δηλώσεις στήριξης από τον Φίλιππο Σαχινίδη, αλλά και τον Γιάννη Ραγκούση.

Όπως αναφέρεται σε κείμενο άτυπης ενημέρωσης που κυκλοφόρησε το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, «δεν θα επιτραπεί σε κανέναν να μετατρέψει το Κίνημα από εγγυητή σταθερότητας σε παράγοντα αστάθειας».

Η Χαριλάου Τρικούπη αντιδρά λέγοντας μεταξύ άλλων πως το ΠΑΣΟΚ έχει σαφείς πολιτικούς στόχους, που συνδέονται με τις ανάγκες της χώρας και είναι η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με την τρόικα και η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και η συγκρότηση της Δημοκρατικής Παράταξης.

Επίσης στρέφεται κατά του πρώην πρωθυπουργού, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάζει.

Ειδικότερα γίνεται αναφορά στις «αθλιότητες της 1ης Σεπτεμβρίου στο Ζάππειο» και προστίθεται ότι ο κ. Βενιζέλος ύστερα απ΄ όλα αυτά προέβη σε κινήσεις ενότητας, προκαλώντας συναντήσεις με τον Γ. Παπανδρέου και τον Κ. Σημίτη, στις οποίες ανταποκρίθηκε ο Κ. Σημίτης «με τον καλύτερο τρόπο». Αφήνεται, έτσι, να εννοηθεί ότι ο κ. Παπανδρέου δεν ανταποκρίθηκε στην κίνηση ενότητας του κ. Βενιζέλου.

Η ίδια εμπειρία, όπως αναφέρεται, υπήρξε και στις ευρωεκλογές, όταν κάποιοι, οι οποίοι δεν κατονομάζονται, «στήριξαν άλλα κόμματα ή αδρανοποιήθηκαν και περίμεναν την εκλογική καταστροφή του ΠΑΣΟΚ και της Παράταξης, αλλά αυτή δεν ήλθε». Κι αυτό, επισημαίνεται, «ανέβαλε ορισμένες κινήσεις για κάποιους μήνες».

Το δίλημμα ΠΑΣΟΚ ή Δημοκρατική Παράταξη είναι πλαστό, τονίζεται, όπως αποδείχθηκε στις ευρωεκλογές και προστίθεται ότι «η απομόνωση του ΠΑΣΟΚ και η εσωστρέφεια, δεν βοηθούν στο να αναπτύξει τη σχέση του με την κοινωνία και να βελτιώσει την εκλογική του επίδοση».

Ακόμη γίνεται αναφορά στα ζητήματα που σχετίζονται με το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης.

Στο κείμενο της άτυπης ενημέρωσης σημειώνεται πως αυτά τα ζητήματα έχουν συζητηθεί στα όργανα του Κινήματος και δεν είναι δυνατό να ανακυκλώνονται, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτή η προσπάθεια συνδέεται με μια στρατηγική που στόχο έχει να καταστήσει το ΠΑΣΟΚ «ουρά του ΣΥΡΙΖΑ», στρατηγική η οποία «έχει απορριφθεί, υπό οποιαδήποτε εκδοχή κι αν έχει προταθεί».

Σχετικά με τον Γ. Παπανδρέου αναφέρεται ότι η άποψή του έχει διατυπωθεί και από άλλους, συζητήθηκε σε όλα τα επίπεδα και δεν υιοθετήθηκε.

Δεν είναι δυνατό, τονίζεται, να επανερχόμαστε διαρκώς στα ίδια θέματα και «δεν υπάρχει χειρότερη επιλογή για τη χώρα την περίοδο αυτή από το να δημιουργείς προβλήματα αμφισβήτησης της οργανωτικής υπόστασης, της εκπροσώπησης και του πολιτικού προσανατολισμού του ΠΑΣΟΚ».

«Δεν θα ανεχτούμε, την εκμηδένιση των ηρωικών προσπαθειών των βουλευτών μας και των στελεχών μας» σημειώνεται στο κείμενο και προστίθεται: «δεν μπορεί να αμφισβητείται η τεράστια δουλειά που έχει γίνει, να εκμηδενίζεται ή να ευτελίζεται». Και καταλήγει: «Δεν μπορεί να εμφανίζεται το ΠΑΣΟΚ και πάλι ως μια μίζερη, εσωστρεφής ομάδα ανθρώπων που ασχολείται με τα εσωτερικά προβλήματα και με το παρελθόν … είναι βαριά προσβολή όλου του κόσμου του ΠΑΣΟΚ και υποτίμηση της δουλειάς, που κάνουν κυρίως οι βουλευτές μας».

Δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση στον 37χρονο Παλαιστίνιο – Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη

6993523

Δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση στον 37χρονο Παλαιστίνιο – Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη

Ποινική δίωξη για 4 κακουργήματα στον 37χρονο Παλαιστίνιο που κατηγορείται για σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης

GBL: Στέψη ή παράταση; – Ο Ολυμπιακός πήρε κεφάλι στην μάχη του τίτλου απέναντι στον Παναθηναϊκό

6994180

GBL: Στέψη ή παράταση; – Ο Ολυμπιακός πήρε κεφάλι στην μάχη του τίτλου απέναντι στον Παναθηναϊκό

Ο Ολυμπιακός επικράτησε του Παναθηναϊκού στο Game 3 των τελικών με 102-92 και η σειρά…

Οι Προτάσεις μας

Βαρκελώνη: Το παράξενο έθιμο των «διαβόλων της φωτιάς» – Θυσιάζουν την ακοή τους για να συμμετέχουν

AP17301807938043

Βαρκελώνη: Το παράξενο έθιμο των «διαβόλων της φωτιάς» – Θυσιάζουν την ακοή τους για να συμμετέχουν

Ήδη από τον Μεσαίωνα, οι θρησκευτικές πομπές της Βαρκελώνης συνοδεύονταν από πυροτεχνικά εφέ και συμβολικές…

Νοσοκομείο Νίκαιας: Καταγγελίες για τεράστιες ελλείψεις σε κρίσιμα αναλώσιμα

5190420 2048x1364 1

Νοσοκομείο Νίκαιας: Καταγγελίες για τεράστιες ελλείψεις σε κρίσιμα αναλώσιμα

Σύμφωνα με τις καταγγελίες «η κατάσταση δημιουργεί προβλήματα στην καθημερινή λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος και…

Πάπας Λέων: Η Εκκλησία να ακούσει τα θύματα κακοποίησης και να αποζημιώσει τους επιζώντες

Πάπας

Πάπας Λέων: Η Εκκλησία να ακούσει τα θύματα κακοποίησης και να αποζημιώσει τους επιζώντες

Κατά την τοποθέτησή του, ο Πάπας υπογράμμισε ότι οι επιζώντες θα πρέπει να διαπιστώσουν έμπρακτη…

Σχετικά με ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολάκης για παραίτηση Μπακογιάννη: «Δεν ήταν μόνο πολιτικός απατεώνας, αλλά και ποινικός»

6991361

Πολάκης για παραίτηση Μπακογιάννη: «Δεν ήταν μόνο πολιτικός απατεώνας, αλλά και ποινικός»

«Αυτός λοιπόν είναι ένας από τους ανθρώπους που διόρισε η σημερινή Κυβέρνηση και κατέστρεψε τη…

Κωνσταντοπούλου κατά Τσίπρα: «Δυόμιση χρόνια τουρίστας στη Βουλή – Τον μισθό μια χαρά τον εισέπραττε»

6993564

Κωνσταντοπούλου κατά Τσίπρα: «Δυόμιση χρόνια τουρίστας στη Βουλή – Τον μισθό μια χαρά τον εισέπραττε»

«Ο Μητσοτάκης δεν επρόκειτο ποτέ να εκλεγεί αν δεν υπήρχε η κυβέρνηση του Τσίπρα το…

Ανασχηματισμός: Ανακοινώθηκαν οι αλλαγές – Τα ονόματα που «μπαίνουν» στην κυβέρνηση

6983919

Ανασχηματισμός: Ανακοινώθηκαν οι αλλαγές – Τα ονόματα που «μπαίνουν» στην κυβέρνηση

Ο «μίνι» ανασχηματισμός έγινε γνωστός το μεσημέρι της Δευτέρας (08/06) και η ορκωμοσία των νέων…

Ευθύμιος Μπακογιάννης: Παραιτήθηκε ο γ.γ. Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος – Φέρεται να εμπλέκεται στο κύκλωμα των πολεοδομιών

Ευθύμιος Μπακογιάννης

Ευθύμιος Μπακογιάννης: Παραιτήθηκε ο γ.γ. Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος – Φέρεται να εμπλέκεται στο κύκλωμα των πολεοδομιών

Η αποχώρησή του συνδέεται με την υπόθεση κυκλώματος στις πολεοδομίες που αποκαλύφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα