Newsroom

Newsroom

Αντιδράσεις για την απουσία του Ομπάμα από τη μεγάλη πορεία στο Παρίσι

Αρνητικά σχολιάζουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης την απουσία του Μπαράκ Ομπάμα από την ιστορική πορεία κατά της τρομοκρατίας στο Παρίσι,…

obama 1

Αρνητικά σχολιάζουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης την απουσία του Μπαράκ Ομπάμα από την ιστορική πορεία κατά της τρομοκρατίας στο Παρίσι, όπου οι ΗΠΑ εκπροσωπήθηκαν από την πρέσβειρα στη Γαλλία, Τζέιν Χάρτλεϊ.

Το CNN συζήτησε το θέμα στην εκπομπή του Φαρίντ Ζακάρια, ο οποίος χαρακτήρισε λάθος την απουσία των ανώτερων αξιωματούχων των ΗΠΑ. Η παρουσιάστρια του Fox News Γκρέτα φαν Σουστερεν έγραψε στο Twitter : «Αυτό είναι πραγματικά ενοχλητικό – Πού είναι ο πρόεδρος Ομπάμα! Γιατί δεν πήγε;».

«Λυπηρό το γεγονός ότι 50 ηγέτες του κόσμου επέδειξαν αλληλεγγύη στο Παρίσι, αλλά ο πρόεδρος Ομπάμα αρνήθηκε να συμμετάσχει. Η δειλία συνεχίζεται», έγραψε ο Νιουτ Γκίνγκριτς, πρώην πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, ο οποίος είχε θέσει υποψηφιότητα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων το 2012.

Πιο συγκαταβατικοί με την απουσία Ομπάμα από την εκδήλωση στο Παρίσι ήταν οι Γάλλοι. Η γαλλική τηλεόραση σχολίασε ότι η παρουσία του Αμερικανού προέδρου θα ήταν πολύ δύσκολη υπό τις παρούσες συνθήκες, δεδομένου του επιπέδου της ασφάλειας που τον συνοδεύει στις δημόσιες εμφανίσεις του.

Ο Λευκός Οίκος δεν σχολίασε τις αναφορές στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ανακοίνωσε ωστόσο την Κυριακή ότι ο Ομπάμα θα πραγματοποιήσει μια παγκόσμια συνάντηση για θέματα ασφάλειας τον Φεβρουάριο στην Ουάσιγκτον, όπου θα συζητηθούν οι αμερικανικές και διεθνείς προσπάθειες για την αντιμετώπιση του βίαιου εξτρεμισμού.

Σημαντική αποκάλυψη Βερύκιου: «Υπάρχει έντονος προβληματισμός στη ΝΔ για το πώς μπορούν να “πιάσουν” τον Κασσελάκη» (video)

δημος βερυκιοσ

Σημαντική αποκάλυψη Βερύκιου: «Υπάρχει έντονος προβληματισμός στη ΝΔ για το πώς μπορούν να “πιάσουν” τον Κασσελάκη» (video)

Τον έντονο προβληματισμό της κυβέρνησης σχετικά με τη δημοτικότητα του Στέφανου Κασσελάκη αποκάλυψε ο Δήμος…