Αντιδήμαρχος Μαντουδίου: Χίλια καμένα σπίτια στον δήμο

Έχουν καεί 450.000 στρέμματα, από τα 550.000 στρέμματα στα οποία εκτείνεται συνολικά ο δήμος Μαντουδίου.

5354526

Περίπου χίλια είναι τα καμένα σπίτια στον δήμο Μαντουδίου Ευβοίας, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Γιώργο Σταμούλο, ο οποίος καταγγέλλει ότι δεν υπήρξε ανταπόκριση στις εκκλήσεις των τοπικών αρχόντων για περισσότερα εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

Μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1, ο κ. Σταμούλος ανέφερε οτι «στον δήμο Μαντουδίου, η φωτιά μπήκε μέσα σε όλους τους οικισμούς, εκτός από το Μαντούδι και το Προκόπι. Τα καμένα σπίτια είναι 1.000 μόνο στον δήμο μας». Συνολικά, σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν καεί 450.000 στρέμματα, από τα 550.000 στρέμματα στα οποία εκτείνεται ο δήμος Μαντουδίου.

Τόνισε ακόμα ότι από την πρώτη στιγμή ζητήθηκαν εναγωνίως περισσότερα εναέρια μέσα πυρόσβεσης, όμως οι εκκλήσεις αυτές δεν εισακούστηκαν, καθώς ήταν «φωνή βοώντος εν τη ερήμω», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, υπογράμμισε ότι αυτό που επείγει τώρα είναι η αποκατάσταση και η στήριξη των πολιτών από το κράτος. Όπως σημείωσε, οι άνθρωποι δεν έχουν πού να μείνουν και πώς να ζήσουν, ενώ υπενθύμισε ότι μετά από λίγους μήνες υπάρχει ο κίνδυνος για μεγάλες πλημμύρες.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…