Newsroom

Newsroom

Ανθρωπιστική Σύνοδος του ΟΗΕ: Τί κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός στο Συνεδριακό Κέντρο της Κωνσταντινούπολης

Ηγέτες από 60 χώρες έδωσαν το «παρών» στο Συνεδριακό Κέντρο της Κωνσταντινούπολης όπου πραγματοποιείται η διήμερη Ανθρωπιστική Σύνοδος του ΟΗΕ. Σαφώς,τα βλέμματα είναι στραμμένα στην εφαρμογή της συμφωνίας μεταξύ ΕΕ - Τουρκίας για το προσφυγικό.

574319001dc524473d8b46f5

Στη σύνοδο εκτός από τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν και τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμμετέχουν η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ, ο εμίρης του Κατάρ Αλ Τανί και πρόεδροι, πρωθυπουργοί και υπουργοί εξωτερικών από 60 χώρες.

Επίσης, συμμετοχή αξιωματούχων και οργανισμών θα υπάρξει από συνολικά 165 χώρες, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία μετέχουν σε επίπεδο αναπληρωτών υπουργών.

Ο Αλέξης Τσίπρας, αφού συναντήθηκε με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ζήτησε -παίρνοντας το λόγο στη Στρογγυλή Τράπεζα-  μια δέσμευση για την αντιμετώπιση του αναγκαστικού εκτοπισμού, ενώ παράλληλα χαρακτήρισε κρίσιμη την ενίσχυση των προσπαθειών για την επανεγκατάσταση των προσφύγων, σε χώρες που μπορούν να τους υποστηρίξουν. Μάλιστα, αξιολόγησε ως εξαιρετικά φτωχή την πρόοδο της μετεγκατάστασης ακόμα και προς ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες δεν έχουν επωμισθεί κανένα βάρος προσφυγικών ροών.

Όλα όσα κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός: