Newsroom

Newsroom

Άνοιξε ο ΧΥΤΑ Φυλής – Σε εξέλιξη η συγκέντρωση στο Ελληνικό

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκέντρωση εργαζομένων στους Δήμους σε εγκαταστάσεις του Ελληνικού, όπου χθες το βράδι, συνοδεία αστυνομικών, εισήλθαν ιδιωτικά…

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκέντρωση εργαζομένων στους Δήμους σε εγκαταστάσεις του Ελληνικού, όπου χθες το βράδι, συνοδεία αστυνομικών, εισήλθαν ιδιωτικά απορριμματοφόρα και φορτηγά με απορρίμματα που είχαν συγκεντρώσει νωρίτερα από δρόμους της Αθήνας. Στόχος τους είναι να εμποδίσουν την έξοδο των οχημάτων.

Στο σημείο υπήρχαν συγκεντρωμένα μέλη της ΠΟΕ ΟΤΑ τα οποία καταγγέλλουν ότι τα απορριμματοφόρα άδειασαν τα σκουπίδια στο χώρο, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής από πλευράς Αστυνομίας.

Επίσης ιδιωτικά οχήματα καθαριότητας το βράδυ του Σαββάτου στάθμευσαν στις εγκαταστάσεις του Μπάντμιγκτον στου Γουδή.

Στο μεταξύ, λίγο πριν τις 6 το πρωί και παρουσία εισαγγελέα, δυνάμεις των ΜΑΤ άνοιξαν την κεντρική πύλη στον ΧΥΤΑ Φυλής. Η συγκομιδή των σκουπιδιών όμως δεν πραγματοποιείται, δίοτι η ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε ακόμα μία 48ωρη απεργία τη Δευτέρα και την Τρίτη, ενώ ιδιωτικά απορριματοφόρα έχουν αναλάβει με αργό ρυθμό την αποκομιδή των σκουπιδιών.

Νωρίτερα ελάχιστοι απεργοί που δεν ξεπερνούσαν τους 20, βρίσκονταν πίσω από τις πόρτες, τις οποίες είχαν φράξει με μεγάλα κοντέινερ, αλλά αργότερα αποχώρησαν, ενώ στο σημείο παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις.

Στο μεταξύ, στη Δικαιοσύνη προσέφυγε χθες ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ζητώντας να κριθεί παράνομη η απεργία των εργαζομένων στους δήμους, γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεςι από την ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι “ο “συνήγορος της Κυβέρνησης” και πρωτεργάτης στην επιβολή αντεργατικών και αυταρχικών μέτρων Δήμαρχος της Αθήνας κ. Γιώργος Καμίνης ξαναχτύπησε. Υπακούοντας στη γραμμή της κυβέρνησης σέρνει στα δικαστήρια την ΠΟΕ-ΟΤΑ και ζητά να κυρηχθούν παράνομες και καταχρηστικές οι απεργίες που κήρυξε η Ομοσπονδία”.

Στη 1 σήμερα το μερσημέρι θα παραχωρήσουν έκτακτη συνέντευξη Τύπου η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, στα γραφεία της Ομοσπονδίας στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Αντικείμενο της συνέντευξης θα είναι η προσφυγή του δημάρχου Αθηναίων στη Δικαιοσύνη κατά των απεργιακών κινητοποιήσεων.
http://www.ethnos.gr