Newsroom

Newsroom

Άνοιξε και πάλι ο εναέριος χώρος της Ισπανίας

Άνοιξε ξανά ο εναέριος χώρος της Ισπανίας, μετά τη λήξη της «λευκής απεργίας» των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και τα τεράστια…

Άνοιξε ξανά ο εναέριος χώρος της Ισπανίας, μετά τη λήξη της «λευκής απεργίας» των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και τα τεράστια προβλήματα που αυτή δημιούργησε. Η κατάσταση θα επανέλθει στα κανονικά επίπεδα σε μία με δύο ημέρες, δηλώνει ο υπουργός Μεταφορών της Ισπανίας.

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας εγκατέλειψαν ξαφνικά τις θέσεις τους το απόγευμα της Παρασκευής, γεγονός που προκάλεσε το κλείσιμο μεγάλου μέρους του ισπανικού εναέριου χώρου και χάος σε μεγάλα αεροδρόμια.

Η κυκλοφορία στον ισπανικό εναέριο χώρο θα αποκατασταθεί πλήρως μέσα στο επόμενο 24ωρο ή 48ωρο, ανακοίνωσε το Σάββατο ο υπουργός Μεταφορών Χοσέ Μπλάνκο, μετά τη λήξη της «λευκής απεργίας» των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

«Η αποκατάσταση της εναέριας κυκλοφορίας θα χρειαστεί λίγο χρόνο, μεταξύ 24 και 48 ωρών, αν οι ελεγκτές επιστρέψουν στην εργασία τους ως οφείλουν» είπε σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση ο Μπλάνκο.

Η ισπανική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (ΑΕΝΑ) ανακοίνωσε ότι οι ελεγκτές έχουν αρχίσει να επιστρέφουν στις θέσεις τους και ότι άνοιξε ο εναέριος χώρος της Ισπανίας.

Τα προβλήματα στις μεταφορές στην Ισπανία υπήρξαν τεράστια. Στελέχη των Ένοπλων Δυνάμεων της Ισπανίας ανέλαβαν από τα ξημερώματα τη ρύθμιση της εναέριας κυκλοφορίας στα αεροδρόμια της χώρας, προκειμένου να αποκατασταθεί η αεροπορική κίνηση.

Η «λευκή απεργία» επηρέασε τουλάχιστον 600.000 επιβάτες, αριθμό διπλάσιο εκείνου που είχε ανακοινώσει η ΑΕΝΑ.

Η κίνηση στα αεροδρόμια της Ισπανίας ήταν ιδιαίτερα αυξημένη αυτό το Σαββατοκύριακο εξαιτίας εθνικής εορτής.

Σύμφωνα με την Ισπανική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας AENA, το 70% των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους ή δεν προσήλθαν χωρίς προειδοποίηση.

Η κινητοποίηση έλαβε χώρα μετά την απόφαση της κυβέρνησης να εγκρίνει με νόμο νέα ωράρια εργασίας.
http://www.tanea.gr

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…