Newsroom

Newsroom

Μάθε που ψηφίζεις για ευρωεκλογές, Β' γύρο σε δήμους και περιφέρειες

Από το πρωί στις εφτά προσέρχονται οι πολίτες στις κάλπες για να ψηφίσουν για δήμους, περιφέρειες, αλλά και για εκπροσώπους…

ekloges 12 1

Από το πρωί στις εφτά προσέρχονται οι πολίτες στις κάλπες για να ψηφίσουν για δήμους, περιφέρειες, αλλά και για εκπροσώπους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Για πρώτη φορά στο ευρωψηφοδέλτιο βάζουμε έως τέσσερις σταυρούς προκειμένου να επιλέξουμε αυτούς που προτιμούμε να μας εκπροσωπήσουν στην επόμενη Ευρωβουλή στις Βρυξέλλες, ενώ στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές επιλέγουμε ανάμεσα σε όσους πέρασαν στο δεύτερο γύρο.

Οι κάλπες αναμένεται να κλείσουν στις 7 το απόγευμα. Η πρώτη ασφαλής εκτίμηση αναμένεται να μεταδοθεί τρεις ώρες αργότερα (στις 10 το βράδυ) από το υπουργείο Εσωτερικών.

Τα επίσημα αποτελέσματα αναμένεται να ξεκινήσουν να μεταδίδονται μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, καθώς οι Ιταλοί θα κρατήσουν ανοιχτές τις κάλπες έως τις 11 τη νύχτα και η ευρωπαϊκή οδηγία που έχει δοθεί είναι να κλείσουν πρώτα οι κάλπες σε όλα τα εκλογικά κέντρα των χωρών της Ε.Ε.

Υπενθυμίζεται ότι για τις ευρωεκλογές ισχύει ο θεσμός του ετεροδημότη.

Μάθε που ψηφίζεις

Μέσω της ειδικής εφαρμογής του υπουργείου Εσωτερικών, οι ψηφοφόροι μπορούν να βρουν το εκλογικό τους κέντρο για τις Ευρωεκλογές του 2014.Ενεργή είναι η υπηρεσία “ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΩ” ώστε να ενημερώνονται οι ψηφοφόροι που δεν έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ, για το που θα ψηφίσουν. Το τηλέφωνο για το “ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΩ”, στο οποίο μπορούν να καλούν οι ενδιαφερόμενοι, είναι το 2131361500 και οι ώρες εξυπηρέτησης είναι από τις 07:00 έως τις 19:00 το απόγευμα της Κυριακής.

Βρείτε εδώ το εκλογικό τμήμα στο οποίο ψηφίζετε
http://www.ypes.gr/services/eea/eeagr/eea.htm

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

ek nektt

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

Ο ίδιος μίλησε ψευδοδικαιωματισμούς μειοψηφιών την ώρα που περνούσε μηνύματα... αγάπης και αναστάσεως