Newsroom

Newsroom

Ανοικτή επιστολή προς τον υπουργό Δικαιοσύνης – Κύριε Χ. Αθανασίου γιατί;

Υστερα από τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για τον Υπουργό Δικαιοσύνης κύριο Χ. Αθανασίου, ανέτρεξα στις προσωπικές μου εμπειρίες, μετά…

athanasiou 9

Υστερα από τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για τον Υπουργό Δικαιοσύνης κύριο Χ. Αθανασίου, ανέτρεξα στις προσωπικές μου εμπειρίες, μετά τις καταγγελίες μου για οικονομικά εγκλήματα στην υπηρεσία μου ένεκα των οποίων έχω “χτυπήσει” πολλές πόρτες. Κάποιες βρήκα ορθάνοικτες και κάποιες ερμητικά κλειστές όπως αυτή του Υπουργού Δικαιοσύνης.

Ο Αυστριακός ψυχίατρος Φρόιντ είχε πει ότι το “πρώτο προαπαιτούμενο του πολιτισμού είναι η δικαιοσύνη”!

Είναι κρίμα που δεν ζει ο αείμνηστος Αλέκος Σακελλάριος, ο οποίος το 1965 σκηνοθέτησε την ταινία “Υπάρχει και φιλότιμο” η οποία παίζεται και στις ημέρες μας, με τον Υπουργό “Μαυρογυαλούρο”, ο οποίος έχει γίνει μέρος της πολιτικής ορολογίας στην Ελλάδα για το ήθος και το φιλότιμό του ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ, όταν έμαθε για ατασθαλίες συνεργατών του! Τις καλύτερες του ταινίες θα σκηνοθετούσε σήμερα με αυτά που συμβαίνουν στις ημέρες μας ο Σακελλάριος και θα σκορπούσε το γέλιο σε όλες τις επόμενες γενιές, αλλά και την θλίψη για την κατάντια των Ελλήνων πολιτικών!

Πολλά ΓΙΑΤΙ μέχρι σήμερα, κύριε Υπουργέ Δικαιοσύνης, κύριε Αθανασίου, για το γεγονός ότι πολλούς μήνες πριν (8 περίπου) ζήτησα να σας δω, μετά από  συνάντησή μου με τον Γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κύριο Γ. Σούρλα, ο οποίος με προέτρεψε βγαίνοντας από το γραφείο του να έρθω να σας δω. Ακολούθησα τη συμβουλή του και έδωσα τα στοιχεία μου στην κυρία έξω από την πόρτα του γραφείου σας, λέγοντάς της ότι είναι επείγον!

Από εκείνη την στιγμή και μετά επικοινώνησα τηλεφωνικά με την κυρία και μου είπε ότι έχει καταχωρηθεί η επιθυμία μου να σας δω, αλλά ήσασταν συνέχεια στο εξωτερικό και με παρέπεμψε στον διευθυντή σας. Εγώ της επισήμανα ότι ήθελα εσάς λόγω της σοβαρότητας των καταγγελιών μου και ακόμα…περιμένω! Γιατί κύριε Αθανασίου;

Κύριε Υπουργέ Δικαιοσύνης, ο προκάτοχός σας, ο Αξιότιμος κύριος Ρουπακιώτης, με είχε δεχτεί αμέσως, προς τιμήν του και κάθισε απέναντί μου, όχι στο πολυτελές γραφείο του (σας), αλλά στο μεγάλο οβάλ τραπέζι, με άκουσε με πολύ προσοχή, θέλησε να με βοηθήσει, αφού μου είπε μεταξύ άλλων ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης χρειάζεται κόσμο και να έκανα αίτηση για απόσπαση, για να ησύχαζα από το κυνηγητό που μου έκαναν στο δικό μου! Όμως μετά τρεις ημέρες από  τη συνάντηση έφυγε από το Υπουργείο!

Εκείνος δεν είχε ταξίδια άραγε;

Εκείνος πώς βρήκε άμεσα χρόνο να με δει;

Τι μπορώ να σκεφτώ άραγε εγώ μία απλή δημόσιος υπάλληλος και Ελληνίδα πολίτης, που έχω καταγγείλει επανειλημμένως οικονομικά εγκλήματα, όταν δεν με δέχεται ο Υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας μου;

 Είναι καθήκον σας, Υπουργέ Δικαιοσύνης, και να βλέπετε πολίτες, αλλά και να επιβλέπετε, αν σε αυτό τον τόπο υπάρχει δικαιοσύνη!

Στην Ελλάδα τελευταία ψηφίζονται Νόμοι και Νομοσχέδια, αλλά δεν έχουμε δικαιοσύνη, εκτός Ολίγων Έντιμων Λειτουργών Της, που τιμούν τον όρκο τους, σέβονται τον εαυτό τους και αγαπούν την Πατρίδα τους!

Και με αυτούς προχωρούμε, όσοι ασχολούμαστε με πολύ σοβαρές υποθέσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος!

Γνωρίζετε, κύριε Υπουργέ, τα αποτελέσματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις πολύ κακές επιδόσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης; Υπάρχει ανεξάρτητη δικαιοσύνη στην χώρα μας; Γιατί ο πίνακας αποτελεσμάτων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρουσιάζει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα καταλαμβάνει την 24η θέση στην Ε.Ε και την 84η σε σύνολο 184 χωρών. Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα αυτά η επίτροπος δικαιοσύνης Βίβιαν Ρέντινγκ δήλωσε: ” Η καθυστέρηση στην απονομή δικαιοσύνης ισοδυναμεί με άρνηση δικαιοσύνης”!!

Έχετε να μας πείτε κάτι για όλα αυτά κύριε Υπουργέ δικαιοσύνης; Ή μήπως και αυτά είναι “αθλιότητες”;

Αφορμή για να γράψω αυτό το άρθρο, μου έδωσε η απίστευτη περίπτωσή σας, κύριε Υπουργέ!

Διαβάζοντας το δημοσίευμα για την απόκρυψη των όποιων τετραγωνικών οικίας σας (ούτε ένα τετραγωνικό δεν σας επιτρέπετε για την θέση την οποία κατέχετε), αυτομάτως σκέφτηκα, πώς είναι δυνατόν να δεχτείτε εμένα, όταν υπάρχουν τέτοια προβλήματα… Θα ακούγατε για την διαφθορά άλλων, όταν εσείς αποκρύπτετε;

Μετά τόσους μήνες παίρνω τις απαντήσεις μου!

Αν είναι ανακρίβειες όλα αυτά, γιατί δε δείξατε, κύριε Υπουργέ Δικαιοσύνης ως οφείλατε, έγγραφα περί του αντιθέτου, στην Βουλή των Ελλήνων, όταν μιλάτε για “αθλιότητες”, για να πείσετε όλους τους Έλληνες πολίτες, αλλά κυρίως τον κόσμο που πεινάει, έχει χάσει ανθρώπους του από αυτοκτονίες, τρώει από τα σκουπίδια, δεν έχει φως και υποφέρει;;;

Ένας Υπουργός είναι πολύ αστείο και εξοργιστικό να μιλάει για μηνύσεις, όταν “κρύβεται” πίσω από τον νόμο περί ευθύνης Υπουργών και όταν όλες οι δικογραφίες αραχνιάζουν στην “επίορκη” πλέον Βουλή των Ελλήνων, αφού εκεί κρύβονται όσοι έχουν διαπράξει οικονομικά και πάσης φύσεως εγκλήματα!

Διαβάζοντας το βιογραφικό σας στο διαδίκτυο αναφέρεται ότι στο παρελθόν επικρίνατε τον νόμο περί ευθύνης Υπουργών, επιδιώκοντας την άμεση αλλαγή του, ώστε να μην υπάρχει ατιμωρησία ΟΥΔΕΝΟΣ!!

Σήμερα που είστε ο καθ’ ύλην αρμόδιος Υπουργός τί πράττετε για το συγκεκριμένο άρθρο 86 της ντροπής;;

Όταν κάνετε μηνύσεις, κύριε Υπουργέ, σε πολίτες ή σε περιοδικά και εφημερίδες, να φροντίζετε να τηρείτε το άρθρο 4 του Συντάγματος περί ισονομίας όλων των Ελλήνων!

Εγώ είμαι με την αλήθεια, άσχετα ποιός την λέει. Είμαι με την δικαιοσύνη άσχετα για ποιόν είναι υπέρ ή κατά! Αλλά επί ίσοις όροις, “Αξιότιμε” Υπουργέ Δικαιοσύνης!

Ο αρχαίος τραγικός ποιητής Αισχύλος είχε πει: ” ότι ο μικρός νικάει τον μεγάλο, όταν έχει δίκιο” . (Νικά δ’ ο μείων τον μέγα δίκαι’ έχων)!

ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ!

Θεοδωροβία Πλακά

Υπάλληλος Γ.Γ. Αθλητισμού