Newsroom

Newsroom

Άνοδος των βάσεων σε Νομικές-Πολυτεχνικές, κάθοδος στις Ιατρικές-Φαρμακευτικές Σχολές

Ανατροπές δείχνουν οι τελευταίες εκτιμήσεις για τις βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων στις πανελλήνιες εξετάσεις. Σύμφωνα με το «Έθνος», αναμένεται άνοδος…

panellinies 0

Ανατροπές δείχνουν οι τελευταίες εκτιμήσεις για τις βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων στις πανελλήνιες εξετάσεις. Σύμφωνα με το «Έθνος», αναμένεται άνοδος των βάσεων για αρκετά υψηλόβαθμα τμήματα, όπως στις Νομικές, στις Πολυτεχνικές και στις Οικονομικές Σχολές, ενώ πτώση εκτιμάται πως θα καταγραφεί στις Ιατρικές, Φαρμακευτικές και στις Κτηνιατρικές Σχολές. Στις Στρατιωτικές Σχολές θα υπάρξουν αυξομειώσεις, ανάλογα με το αν αυξήθηκαν ή μειώθηκαν οι θέσεις των εισακτέων.

Ανοδικά υπολογίζεται πως θα κυμανθούν οι βάσεις στη Νομική Αθηνών και Θεσσαλονίκης, στην Ψυχολογία Θεσσαλονίκης και Παντείου, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών ΕΜΠ και Θεσσαλονίκης, Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ, Λογιστική και Χρηματοοικονομική Μακεδονίας και ΟΠΑ, Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Θεσσαλονίκης και ΤΕΦΑΑ Αθήνας.

Αντιθέτως, πτώση εκτιμάται πως θα υπάρξει στην Ιατρική Αθήνας και Θεσσαλονίκης ενώ στα ίδια επίπεδα αναμένεται ότι θα κυμανθούν οι βάσεις στην Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία Αθήνας και στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθήνας.

Όπως κι αν έχει, ασφαλέστερα συμπεράσματα θα μπορούσαν να εξαχθούν όταν ανακοινωθούν τα στατιστικά στοιχείων των βαθμολογικών επιδόσεων, αλλά και μόλις κατατεθούν τα μηχανογραφικά δελτία των υποψηφίων με τις προτιμήσεις.

Η σχετική προθεσμία λήγει στις 14 Ιουλίου, ωστόσο οι υποψήφιοι συμβουλεύονται να περιμένουν μέχρι την οριστική υποβολή του μηχανογραφικού, καθώς τις επόμενες ημέρες -και σίγουρα πριν από τη λήξη της προθεσμίας- ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος θα ανακοινώσει με λεπτομέρειες τί ακριβώς θα ισχύει το επόμενο ακαδημαϊκό έτος με τις μετεγγραφές των φοιτητών σε ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Στο μεταξύ, έντονο ενδιαφέρον παρουσιάζεται και για τα τμήματα των ΤΕΙ, τα οποία εξασφαλίζουν καλές προοπτικές στην αγορά εργασίας. Ευχάριστα είναι τα μαντάτα για ορισμένα υψηλόβαθμα τμήματα, όπως Φυσικοθεραπείας, Λογοθεραπείας, Αισθητικής και Κοσμητολογίας και Μαιευτικής, καθώς η αύξηση των προσφερόμενων θέσεων φαίνεται πως οδηγεί σε μείωση του ανταγωνισμού. Από την άλλη, σε ορισμένα τμήματα του 5ου Πεδίου, όπως Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, δεν αποκλείεται να σημειωθεί άνοδος των βάσεων εξαιτίας των καλύτερων επιδόσεων των υποψηφίων που επέλεξαν το συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο.

 

 

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…