Ανοδική πορεία και διεθνής διάκριση για το «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Συνεχίζει την... ανοδική του πορεία και το 2019 το Αεροδρόμιο της Αθήνας, τόσο όσον αφορά την επιβατική του κίνηση όσο και την «θέση» του στην παγκόσμια αγορά.

NewsRoom 11/05/2019 | 19:14

Ο Απρίλιος ήταν ένας ακόμα μήνας κατά τον οποίο η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου κινήθηκε ανοδικά, ενώ το 2019 το «Ελευθέριος Βενιζέλος» συνεχίζει να συγκεντρώνει βραβεία και διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο.

Σε ό,τι αφορά την επιβατική κίνηση, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΑΑ τον Απρίλιο 2019 το αεροδρόμιο κατέγραψε θετική πορεία προσεγγίζοντας τα δύο εκατ. επιβάτες (1,98) και σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 6,5%.

Οι επιβάτες εσωτερικού παρουσίασαν οριακή άνοδο (+0,5%), ενώ οι διεθνείς επιβάτες σημείωσαν δυναμική άνοδο κατά 9,1%.

Συνολικά, κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους, η κίνηση του αεροδρομίου έφθασε τα 6,36 εκατ. επιβάτες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 8,5%.

Η επιβατική κίνηση τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού παρουσίασε δυναμική ανάπτυξη της τάξης του 6,3% και 9,6% αντίστοιχα.

Διακρίσεις και βραβεία

Το αεροδρόμιο της Αθήνας από το 2001 μέχρι και σήμερα έχει λάβει 91 βραβεία σε διεθνές επίπεδο.

Βρίσκεται σε περίοπτη θέση, όχι μόνο μεταξύ των αεροδρομίων της Ευρώπης, αλλά και όλου του κόσμου.

Οι υψηλές και τιμητικές διακρίσεις που συγκεντρώνει κάθε φορά τόσο από τις αεροπορικές εταιρείες όσο και από το επιβατικό κοινό έχουν να κάνουν αφενός με τις υπηρεσίες του, αφετέρου με τις καινοτομίες του.