Newsroom

Newsroom

Ανησυχία επιστημόνων ειδικών για την πλήρη ελευθερία σε κλειστούς χώρους

Η άρση των  λοκντάουν στις κόκκινες περιοχές του επιδημιολογικού χάρτη με το πιστοποιητικό εμβολιασμού να γίνεται το διαβατήριο για πλήρη ελευθερία και στους κλειστούς χώρους διασκέδασης και εστίασης, ανησυχούν τους ειδικούς

5196263 1

Τα νέα μέτρα προκαλούν ανησυχία τόσο στους πολίτες, όσο και στους επιστήμονες με τους δεύτερους να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, σημειώνοντας ότι δεν έχουμε ακόμα τελειώσει με την πανδημία.

«Δεν έχουμε ακόμα τελειώσει με την πανδημία»

Μιλώντας στο OPEN ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαϊδης υπογράμμισε ότι ενώ παρατηρείται σταθεροποίηση των κρουσμάτων στην Αττική (περίπου 500 κρούσματα την ημέρα) παρατηρείται μεγάλη αύξηση κρουσμάτων σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι σε υψηλή θέση όσον αφορά στους θανάτους και προειδοποίησε ότι μετά τον Νοέμβριο αναμένεται αυξητική τάση, όπως ακριβώς συνέβη και την προηγούμενη χρονιά.  

«Δεν είναι μόνο από τα νέα μέτρα (η αύξηση), τα οποία σίγουρα θα έχουν μία μικρή επίδραση. Είναι όμως αναμενόμενο καθώς θα προχωράμε προς το τέλος Οκτωβρίου να δούμε αύξηση της διασποράς και αύξηση των κρουσμάτων διότι υπάρχει ακόμα ένα μεγάλο ποσοστό ανεμβολίαστων», τόνισε ο καθηγητής.

Ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος μίλησε για την ανάγκη επιβολής αυστηρών μέτρων στις παρελάσεις που θα περιορίσουν τη διασπορά του ιού και δεν θα οδηγήσουν σε ασφυξία το ΕΣΥ. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ έκανε λόγο για γολγοθά των υγειονομικών και μεγάλη πίεση λόγω ανεμβολίαστων.

Παράλληλα, έκανε έκκληση ώστε παρελάσεις και θρησκευτικές εορτές, να πραγματοποιηθούν υπό ισχύ πολύ αυστηρών μέτρων, ενώ μάλιστα ανέφερε ότι εάν η πίεση εκείνη την περίοδο είναι ήδη μεγάλη, τότε θα πρέπει να απαγορευτεί η παρουσία κόσμου στις εκδηλώσεις.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…