Ανησυχία και μέτρα προφύλαξης στην Καρδίτσα εν όψει νέας κακοκαιρίας

Έκκληση στους κατοίκους χωριών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις χωρίς σοβαρό λόγο μετακινήσεις

5967953

Με σχετική ανακοίνωση ο Δήμος Παλαμά της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας καλεί τους δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν τις χωρίς σοβαρό λόγο μετακινήσεις και να λάβουν όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, όπως συνιστώνται από την Πολιτική Προστασία, τα Συντονιστικά Όργανα Πολιτικής Προστασίας και τις αρμόδιες Αρχές. Ακόμα τους ζητά να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών, Αστυνομίας, Τροχαίας, Πυροσβεστικής, Πολιτικής Προστασίας, δήμου. Παράλληλα τους προτρέπει να επιδεικνύουν ψυχραιμία και να μην ακολουθούν παραπλανητικές ειδήσεις ή μηνύματα που προκαλούν αναίτια πανικό.

Χθές πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, με αντικείμενο την ετοιμότητα και τις απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπιση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να πλήξουν εκ νέου την περιοχή του Παλαμά από σήμερα Δευτέρα. Λειτουργεί, όπως τονίστηκε, Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο σε επίπεδο Νομού Καρδίτσας, υπό την Αντιπεριφέρεια Καρδίτσας, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται εν τω μεταξύ οι ψεκασμοί σε όλη την επικράτεια του Δήμου Σοφάδων, με στόχο να αντιμετωπιστεί και να ελεγχθεί ο αριθμός των κουνουπιών. Ο αριθμός των επικίνδυνων για την υγεία ανθρώπων αλλά και ζώων εντόμων αυξήθηκε υπερβολικά μετά τα πλημμυρικά φαινόμενα από την ακραία κακοκαιρία Daniel και η παρέμβαση κρίθηκε απολύτως αναγκαία, ώστε να προστατευτεί η δημόσια υγεία. Ήδη είναι σε εξέλιξη η πρώτη φάση των στοχευμένων ψεκασμών, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Επίσης, ο Δήμος Σοφάδων ενημερώνει τους κατοίκους ότι έχει τεθεί σε επιφυλακή το γραφείο Πολιτικής Προστασίας και το προσωπικό του δήμου. Οι δημότες οφείλουν να είναι προσεκτικοί, μεριμνώντας για την λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων. «Βεβαιωθείτε ότι τα φρεάτια έξω από το σπίτι σας δεν είναι φραγμένα και οι υδρορροές λειτουργούν κανονικά, περιορίστε τις μετακινήσεις σας και αποφύγετε την εργασία και την παραμονή σε υπόγειους χώρους», επισημαίνει μεταξύ άλλων προς τους πολίτες η δημοτική αρχή.

Από τον Δήμο Μουζακίου τονίζεται ότι απόλυτη προτεραιότητα έχει η ασφάλεια και η υγεία των κατοίκων και επισκεπτών του δήμου. Για το λόγο αυτό ειδοποιούνται δημόσια και κατ’ ιδίαν, οι κάτοικοι που τα σπίτια τους χαρακτηρίστηκαν «κόκκινα» και «κίτρινα» σε όλες τις πλημμυρόπληκτες Τοπικές Κοινότητες, ότι είναι υποχρεωμένοι να τα εγκαταλείψουν άμεσα, αν δεν το έχουν κάνει ήδη από την πρώτη στιγμή που το επισήμαναν οι μηχανικοί της ΓΔΑΕΦΚ κατά τους ελέγχους καταλληλότητας που διενήργησαν. Στους κατοίκους του δήμου που διαμένουν σε περιοχή η οποία έχει υποστεί σοβαρές ζημιές ή είναι κατολισθαίνουσα, τονίζεται σε ανακοίνωση, συνιστάται η προληπτική απομάκρυνση από τα σπίτια για το 4ήμερο της κακοκαιρίας. Για κάλυψη των αναγκών φιλοξενίας των παραπάνω, έχει προβλεφθεί η Μαθητική Εστία Μουζακίου, ή και αλλού αν χρειαστεί, με ευθύνη του Δήμου Μουζακίου.

Δημότες και επισκέπτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν τις χωρίς σοβαρό λόγο μετακινήσεις διότι υπάρχει κίνδυνος εγκλωβισμού από καταπτώσεις ή καθιζήσεις του εδάφους, αλλά και για σωματικές βλάβες, ή και για τη ζωή τους.

Απαγορεύεται η διέλευση οχημάτων και πεζών από τμήματα δρόμων που έχουν σημανθεί με προειδοποιητικές ταινίες κινδύνου, ιδιαίτερα στα ορεινά και σε άλλες κατολισθαίνουσες περιοχές του δήμου.

Τέλος οι κάτοικοι πρέπει να λάβουν όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας από τις έντονες βροχοπτώσεις, καθώς και να είναι από την πλευρά τους πιστή η τήρηση των οδηγιών και αποφάσεων της Πολιτικής Προστασίας, του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας και των άλλων αρμόδιων Αρχών.

23 λόγους για τους οποίους θα κινηθεί δικαστικά για τον θάνατο του πατέρα του ο Γ. Καλλιάνος

kallianos

23 λόγους για τους οποίους θα κινηθεί δικαστικά για τον θάνατο του πατέρα του ο Γ. Καλλιάνος

Απευθυνόμενος στη διοίκηση του νοσοκομείου «Αττικόν», το Διοικητικό Συμβούλιο της Επαγγελματικής Ένωσης Αγγειοχειρουργών Ελλάδος (ΕΕΑΕ), στην…

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια έως και 10 μόρια σε συνεργασία με το ΚΔΒΜ Πελοποννήσου στη σχολική ψυχολογία και στην ειδική αγωγή

eikona2

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια έως και 10 μόρια σε συνεργασία με το ΚΔΒΜ Πελοποννήσου στη σχολική ψυχολογία και στην ειδική αγωγή

Η έναρξη των μαθημάτων του επόμενου κύκλου είναι 17 Μαΐου 2024.

Σοκ στη Νάουσα: Ιδιοκτήτης στάβλου παρενόχλησε ανήλικα κορίτσια σε εκδρομή ενώ έκαναν ιππασία (Video)

ναουσα

Σοκ στη Νάουσα: Ιδιοκτήτης στάβλου παρενόχλησε ανήλικα κορίτσια σε εκδρομή ενώ έκαναν ιππασία (Video)

Ο διευθυντής του Γυμνασίου κατήγγειλε τον 59χρονο ιδιοκτήτη του στάβλου

Ο Μητσοτάκης, ο Μαρινάκης και η υποτιθέμενη κάθαρση στο ποδόσφαιρο – Αυτή την Κυριακή στο Documento

ρεντη document

Ο Μητσοτάκης, ο Μαρινάκης και η υποτιθέμενη κάθαρση στο ποδόσφαιρο – Αυτή την Κυριακή στο Documento

Τέσσερις φορές άλλαξε η κυβέρνηση της ΝΔ το νομοθετικό πλαίσιο για την οπαδική βία αλλά…