Newsroom

Newsroom

Ανήλικοι μαθητές οι "Anonymous" χάκερ;

Σύμφωνα με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τρεις μαθητές Λυκείου, ανάμεσα τους δυο ανήλικοι, εμπλέκονται στην ηλεκτρονική επίθεση που έγινε στις…

Σύμφωνα με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τρεις μαθητές Λυκείου, ανάμεσα τους δυο ανήλικοι, εμπλέκονται στην ηλεκτρονική επίθεση που έγινε στις 2 Φεβρουαρίου στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι την επίθεση είχε κάνει ομάδα ατόμων με την ονομασία Greek Hacking Scene (G.H.S.). Οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβαν έναν 18χρονο, μέλος της ομάδας, ενώ στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται επιπλέον δύο νεαροί, ηλικίας 16 και 17 ετών.

Την ευθύνη για την παράνομη διείσδυση είχε αναλάβει ομάδα νεαρών «κράκερ», με το ψευδώνυμο Greek Hacking Scene ( G.H.S.), οι οποίοι στο μήνυμά τους δήλωναν ότι εκπροσωπούν τους Anonymous.

Κατασχέθηκαν 12 σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών και τρεις φορητοί υπολογιστές στις έρευνες που διενεργήθηκαν, παρουσία εισαγγελέα, στα σπίτια των τριών νεαρών στην Αθήνα,.

Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση «διενεργείται ψηφιακή ανάλυση στα κατασχεθέντα πειστήρια για να ταυτοποιηθούν οι ψηφιακοί «βανδαλισμοί» των εν λόγω ατόμων σε ιστοσελίδες της χώρας μας, καθόσον σύμφωνα με αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο έχουν διαπράξει δεκάδες ψηφιακές επιθέσεις».

Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

GM46aWlXwAAztWj

Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

Oι φοιτητικές οργανώσεις «End Fossil Ghent» και «Ghent Students for Palestine» ένωσαν τις δυνάμεις τους…