Newsroom

Newsroom

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στη Χάιφα του Ισραήλ

Η πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Πέμπτης στις πλαγιές του λόφου Κάρμελ, ανατολικώς της Χάιφα στο Ισραήλ έχει ήδη…

Η πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Πέμπτης στις πλαγιές του λόφου Κάρμελ, ανατολικώς της Χάιφα στο Ισραήλ έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή 40 ανθρώπων, έχει καταστρέψει χιλιάδες στρέμματα δασών και υποχρέωσε 13.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Στο χωριό Τιράν ΧαΚάρμελ, οι κάτοικοι εγκατέλειψαν από χθες το βράδυ το χωριό Τιράν ΧαΚάρμελ όταν κατά τη διάρκεια της νύχτας οι φλόγες απείλησαν τα σπίτια. Λόγω των ισχυρών ανέμων οι πυροσβέστες δεν μπορούσαν να ελέγξουν το μέτωπο της φωτιάς και με τη σειρά τους άλλα τέσσερα χωριά απειλήθηκαν και εκκενώθηκαν.
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έκανε λόγο για “καταστροφή, που μέχρι τώρα δεν είχαμε ξαναδεί”.

Από σήμερα τα ξημερώματα έχουν αρχίσει ρίψεις πυροσβεστικά αεροσκάφη από την Ελλάδα, την Ισπανία και την Κύπρο, ενώ βοήθεια στέλνουν επίσης η Βρετανία, η Ρωσία, η Αίγυπτος, το Αζερμπαϊτζάν, η Ρουμανία, η Ιορδανία και η Βουλγαρία, καθώς και οι ΗΠΑ, οι οποίες στέλνουν ένα Μπόινγκ 747 με επιβραδυντικά χημικά.

Από τους 40 νεκρούς, οι 36 ήταν εκπαιδευόμενοι φύλακες σε φυλακή, οι οποίοι εστάλησαν για να βοηθήσουν τους κρατούμενους σε ένα σωφρονιστικό κατάστημα που απειλούσε η φωτιά, αλλά το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν εγκλωβίστηκε από τις φλόγες. Δύο αστυνομικοί, ένας εθελοντής πυροσβέστης και ένας πολίτης έχασαν επίσης τη ζωή τους, ενώ άλλα τρία άτομα νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της Χάιφα σοβαρά τραυματισμένα.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…