Ανένδοτοι οι Αγρότες με την στάση της Κυβέρνησης- Δεν «σπάνε» τα μπλόκα

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων προαναγγέλλουν οι αγρότες

agrotes

Στο επίκεντρο των αγροτικών κινητοποιήσεων θα βρεθεί αύριο, Σάββατο, η έκθεση Agrotica στη Θεσσαλονίκη, όπου δίνουν αγωνιστικό «ραντεβού» αγρότες απ’ την κεντρική και βόρεια Ελλάδα, καθώς τα ημίμετρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός σήμερα στη Βουλή δεν ικανοποιούν τους αγρότες στις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και τα χαρακτήρισαν σταγόνα στον ωκεανό.

Σκληρή γραμμή απ’ την κυβέρνηση

«Εξαντλήθηκαν τα περιθώρια σε σχέση με τις παρεμβάσεις τη κυβέρνησης για τα αιτήματα των αγροτών» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωποςξεκαθαρίζοντας πως δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα.

Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο κλιμάκωσης αγροτικών κινητοποιήσεων σημείωσε: «Με δεδομένο όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός δεν νομίζω να φτάσουμε σε τέτοιο σημείο. Μέσα από τον διάλογο δεν νομίζω να φτάσουμε σε αδιέξοδο».

Ακόμη ότι «τα μέτρα είναι αυτά και δεν υπάρχει κάτι περισσότερο. Είναι δεδομένο πως θα κάνουμε μεγαλύτερους ελέγχους. Θα εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας».

Τέλος, κληθείς να απαντήσει εάν η κυβέρνηση θα επιτρέψει το κλείσιμο των εθνικών οδών είπε ότι «είναι καθήκον της κυβέρνησης να προστατέψει τα δικαιώματα του συνόλου των πολιτών».


Μεγάλο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

Μεγάλο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

Σημαντικό σταθμό για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αγροτών και κτηνοτρόφων αναμένεται να αποτελέσει το μεγάλο συλλαλητήριο που πραγματοποιείται το Σάββατο στην Agrotica στη Θεσσαλονίκη, στις 12 μμ, στην Ανω Πύλη της ΔΕΘ.

Μετά από ευρεία σύσκεψη των Θεσσαλών παραγωγών στον Πλατύκαμπο, αποφασίστηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους μετά την ολοκλήρωση της έκθεσης Agrotica, καθώς δεν τους ικανοποιούν τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, ενώ την ερχόμενη Τρίτη οι αγρότες όλης της χώρας αναμένεται να συντονίσουν τις κινήσεις τους, σε πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια της Λάρισας.

Παράλληλα, αναμένεται να σταλεί επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ είναι πιθανό να επιδιώξουν και συνάντηση με τον ίδιο, όπως άλλωστε έχουν αναφέρει και όχι με τον αρμόδιο υπουργό, αν και σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπάρχει διάθεση για μία τέτοια συνάντηση.

 

Όπως δήλωσε μετά το πέρας της σύσκεψης ο πρόεδρος της ενωτικής ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Μαγνησίας, Θοδωρής Γεωργαδάκης, τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός «δεν λύνουν σε καμία περίπτωση το πρόβλημα και δεν απαντούν, όπως είπε, στα αιτήματά τους.

 

Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι αγρότες και κτηνοτρόφοι στο Άστρος της Κυνουρίας. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ομοσπονδία των Αγροτικών Συλλόγων της Πελοποννήσου, την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024, στο Άστρος της Κυνουρίας, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Σοκ από το νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας – Χτύπησε το κεφάλι της συζύγου του στη ντουλάπα

Πειραιάς: Αυτός είναι ο 43χρονος παιδόφιλος που «τσάκωσαν» ο ινφλουένσερ και πατέρας

O Χάρης Δούκας τρέχει το ζήτημα του γηπέδου του Παναθηναϊκού

Καρυστιανού: Απίστευτες αποκαλύψεις – «Πήγα στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και μου είπε… να πάτε στην Εκκλησία»

 

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…