Newsroom

Newsroom

Ανατροπή έκπληξη: Ο Μάρκο Πόλο προηγήθηκε του Κολόμβου και πάτησε πρώτος στην Αμερική

Ένας απίστευτος νέος χάρτης φαίνεται να καταρρίπτει την θεωρία της ανακάλυψης της Αμερικής από τον Χριστόφορο Κολόμβο και να φέρνει…

marco polo

Ένας απίστευτος νέος χάρτης φαίνεται να καταρρίπτει την θεωρία της ανακάλυψης της Αμερικής από τον Χριστόφορο Κολόμβο και να φέρνει τον Ιταλό εξερευνητή Μάρκο Πόλο να είναι αυτός ο πρώτος Ευρωπαίος που απέπλευσε πρώτος για το Νέο Κόσμο, το 13ο αιώνα.


Ο χάρτης από δέρμα προβάτου δέιχνει ξεκάθαρα τον Βερίγγειο Πορθμό στην Αλάσκα, τις Αλεύτιες Νήσους και τη δυτική ακτή της Βόρειας Αμερικής. «Ο χάρτης με το Πλοίο» προέρχεται από ένα αρχείο 14 εγγράφων που μελετήθηκαν σε βάθος για πρώτη φορά. Βρέθηκαν τη δεκαετία του 1930 σε ένα πορτ μπαγκάζ που ανήκε Ιταλίδα μετανάστρια, η οποία είχε καταφύγει στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια.

Τα έγγραφα, που φέρονται να έχουν γραφτεί από την κόρη του Ιταλού θαλασσοπόρου, Μπελάλα και εξιστορούν πώς ο βενετσιάνος εξερευνητής συνάντησε έναν σύρο έμπορο στη χερσόνησο Καμτσάτκα στο ανατολικό άκρο της Ασίας και στη συνέχεια έπλευσε μέσω των Στενών Μπέρινγκ στη Βόρειο Αμερική. Πριν από το ταξίδι του, ο έμπορος είπε στον Μάρκο Πόλο για μία χώρα πολύ ανατολικά, περίπου 40 μέρες ταξίδι από την Καμτσάτκα, αναφέρει το περιοδικό Σμιθσόνιαν.


Πιστεύεται, ότι αν ο Μάρκο Πόλο έπλευσε προς τη Βόρειο Αμερική, θα είχε διασχίσει τον Βερίγγειο Πορθμό που συνδέει το ανατολικό σημείο της Ασίας με το δυτικότερο της Αλάσκας. Αυτή η νέα χώρα, λένε τα έγγραφα, αποκαλείτο «Χερσόνησος της Φώκιας» και και ο Πόλο σύντομα θα άνοιγε πανιά για την αναζήτησή του.

Σύμφωνα πάντα με τα έγγραφα, ο Πόλο έφτασε και ανακάλυψε έναν άνθρωπο που φορούσε δέρμα φώκιας, έτρωγε μόνο ψάρια και ζούσε σε σπίτι “κάτω από τη γη”, προσθέτει το Smithsonian. Εάν τελικά τα έγγραφα αποδειχθούν αληθινά, τότε ανατρέπεται η θεωρία ότι ο πρώτος Ευρωπαίος που ανακάλυψε την Αμερική ήταν ο Χριστόφορος Κολόμβος το 1492.

Παράλληλα, το Νοέμβριο αναμένεται να κυκλοφορήσει το βιβλίο «Τα μυστήρια των χαρτών του Μάρκο Πόλο» (The Mysteries of the Marco Polo Maps) του καθηγητή ιστορίας στο Πανεπιστήμιου Τεχνών στη Φιλαδέλφεια, Μπέντζαμιν Όλσιν, στο οποίο περιλαμβάνονται όλα εκείνα τα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ο Μάρκο Πόλο ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος που ταξίδεψε στην αμερικανική ήπειρο.

Πηγή: Daily Mail

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις ένα μήνα πριν τις Ευρωεκλογές: Θρίλερ για την 3η θέση και… δύο εκπλήξεις

δημοσκοπήσεις 1

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις ένα μήνα πριν τις Ευρωεκλογές: Θρίλερ για την 3η θέση και… δύο εκπλήξεις

Τα βασικά συμπεράσματα από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις λίγο πριν τις Ευρωεκλογές