Ανατροπή από Κασσελάκη: Θα παρουσιάσει βιβλίο που του ασκεί κριτική – «Θα διαφωνήσουμε σε πολλά»

Ο Ξενοφών Κοντιάδης μέσα σε μόλις είκοσι μέρες έγραψε ένα βιβλίο κριτικής με τίτλο το «ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ»

κασσελακης 3

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης είναι η αλήθεια πως ήρθε στην πολιτική ζωή της χώρας με ορμή και κατάφερε σε μια προεκλογική εκστρατεία που για αυτόν μάλλον έμοιαζε «100αρι», να κόψει πρώτος την κορδέλα του τερματισμού για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Μέσα σε περίπου ένα μήνα, από όταν ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του μέχρι και την εκλογή, πήγε σε όλη την Ελλάδα, συναντήθηκε και μίλησε με κόσμο ο οποίος αποδείχθηκε ότι πείστηκε να του δώσει την ευκαιρία να δείξει τι αξίζει.

Αυτό το «φαινόμενο» από ότι φαίνεται προξένησε και το ενδιαφέρον του Καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, Ξενοφών Κοντιάδη ο οποίος μέσα σε πολύ λίγο χρόνο έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο «ΦΑΙΝΟΜΕΝ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ», το οποίο θα παρουσιάσει στην ΕΣΗΕΑ, τη Δευτέρα (20/11), στις 19:00.

Όπως αναφέρει ο καθηγητής «Είμαι βέβαιος ότι θα διαφωνήσουμε σε πολλά, αλλά αυτό είναι το πιο ενδιαφέρον.

Το βιβλίο ασκεί κριτική. Σημασία έχει να ακουστεί και ο αντίλογος σε μία ζωντανή κουβέντα», με το παράδοξο της υπόθεσης να είναι το πάνελ για την παρουσίαση του βιβλίου.

Η ανάρτηση του Ξενοφών Κοντιάδη

Στο πάνελ αυτό θα βρίσκεται και ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος από ότι φαίνεται το ζήτησε ο ίδιος από τον κ. Κοντιάδη, παρά το γεγονός ότι και ο ίδιος ξέρει ότι πρόκειται για βιβλίο που του ασκεί κριτική.

Η κίνηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης δείχνει σίγουρα ένα ακομπλεξάριστο άνθρωπο, ο οποίος είναι έτοιμος να δώσει απαντήσεις για όλα τα ζητήματα ακόμα και σε μια δημόσια συζήτηση.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Πώς εξηγείται το «φαινόμενο Κασσελάκη»; Πού οφείλεται η φρενίτιδα που επικράτησε στα ΜΜΕ, τα social media και σε κάθε γωνιά της χώρας για τον Στέφανο Κασσελάκη;

Είναι αποτέλεσμα μιας πολιτικής συνωμοσίας ή του χαρίσματος ενός νέου και άφθαρτου προσώπου;

Πρόκειται για έναν επικοινωνιακό Blitzkrieg; Είναι μια ακραία επίπτωση της κρίσης των δυτικών δημοκρατιών και της μεταδημοκρατίας;

Πώς σχετίζεται με τις μεταλλάξεις των πολιτικών κομμάτων σε όλη την Ευρώπη και στις ΗΠΑ; Αποτελεί τη μεσσιανική όψη της μεταπολιτικής;

Στο βιβλίο παρουσιάζεται καταρχάς η διαδρομή του Κασσελάκη και τα συστατικά με τα οποία κατασκευάζεται η περσόνα του, δηλαδή η εικόνα του στη δημόσια σφαίρα.

Η εξήγηση του «φαινομένου Κασσελάκη» στηρίζεται στην ανάλυση των μετασχηματισμών της σύγχρονης δημοκρατίας, των νέων επικοινωνιακών εργαλείων, της επιτάχυνσης του πολιτικού χρόνου, αλλά και των εσωτερικών μεταλλάξεων του ΣΥΡΙΖΑ.

Κάποια κείμενα γράφονται εν θερμώ, την ίδια περίοδο που εκτυλίσσονται τα γεγονότα στα οποία αναφέρονται, προσπαθώντας να τα εξηγήσουν.

Η συγγραφή αυτού του σύντομου βιβλίου ξεκίνησε αμέσως μετά την πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, στις 17 Σεπτεμβρίου, στην οποία ο Στέφανος Κασσελάκης αναδείχθηκε πρώτος με σημαντική διαφορά από τους συνυποψηφίους του, παρότι είκοσι μέρες νωρίτερα δεν είχε καν εκδηλώσει την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος και πριν από τρεις μήνες ήταν ακόμη παντελώς άγνωστος στην ελληνική κοινωνία, αλλά και στους περισσότερους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συγγραφή του βιβλίου ήταν εξίσου γρήγορη και πυρετώδης όσο η κεραυνοβόλα προεκλογική εκστρατεία του Κασσελάκη· είχε διάρκεια ακριβώς είκοσι μέρες

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…

H αστυνομία εισέβαλε σπίτι της, αλλά αυτή δηλώνει: «Είμαστε περήφανα ένοχες για κάθε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης» (vid)

mariare8umno.00 02 39 16.Still002

H αστυνομία εισέβαλε σπίτι της, αλλά αυτή δηλώνει: «Είμαστε περήφανα ένοχες για κάθε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης» (vid)

Σε μια πρωτοφανή κίνηση κατατρομοκράτησης φοιτήτριας προχώρησε η αστυνομία στο Ρέθυμνο την Παρασκευή.

Σωματείο Εργαζομένων «Αττικόν» για Καλλιάνο: Αυτός που ψήφισε για την εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ, τώρα απειλεί γιατρούς

kallianos4

Σωματείο Εργαζομένων «Αττικόν» για Καλλιάνο: Αυτός που ψήφισε για την εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ, τώρα απειλεί γιατρούς

Εξοργισμένοι δηλώνουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Αττικόν για τα όσα καταγγέλλει ο βουλευτής της Νέας…

Δολοφονία Λυγγερίδη: Δύο νέες προφυλακίσεις – Ανάμεσά τους και ο φερόμενος ως «καθοδηγητής» της Θύρας 7

filaki

Δολοφονία Λυγγερίδη: Δύο νέες προφυλακίσεις – Ανάμεσά τους και ο φερόμενος ως «καθοδηγητής» της Θύρας 7

Ενώπιον του ανακριτή οι κατηγορούμενος αρνήθηκαν τα όσα καταλογίζονται σε βάρος τους