Newsroom

Newsroom

Ανατροπή της ΕΕ χωρίς ευρώ και χωρίς Σένγκεν – Ποιές οι δεσμεύσεις Λε Πεν στο "κυνήγι" της γαλλικής Προεδρίας

Πως θα επιζητήσει αμέσως την ανατροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης με στόχο μια χαλαρή συνεργασία κρατών χωρίς ευρώ και χωρίς Σένγκεν, ανέφερε στις δεσμεύσεις της κατά την έναξρη της προεκλογικής της εκστρατείας η Μαρίν Λε Πεν.

5895d6131dc524dc0f8b4b2b

Η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου ξεκίνησε σήμερα την προεκλογική της εκστρατεία με την ελπίδα πως οι υποσχέσεις της για προστασία των ψηφοφόρων από την παγκοσμιοποίηση θα αυξήσουν τις πιθανότητές της για εκλογική νίκη στη γαλλική Προεδρία.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις η Λε Πεν φαίνεται να κερδίσει στον πρώτο γύρο των εκλογών, στις 23 Απριλίου, αλλά να χάνει στον δεύτερο, στις 7 Μαΐου από κάποιον από τους υποψηφίους των συστημικών κομμάτων.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ξεκινώντας από τη Λυόν η Λε Πεν αναπτύσσει την εκλογική της πλατφόρμα, η οποία περιλαμβάνει 144 δεσμεύσεις, μεταξύ των οποίων η αποχώρηση της Γαλλίας από την ευρωζώνη, η φορολόγηση των συμβάσεων εργασίας ξένων εργαζομένων, η μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης και η αύξηση διαφόρων επιδομάτων, καθώς και η μείωση της φορολογίας στις μικρές επιχειρήσεις και της φορολογίας εισοδήματος.

Στο «μανιφέστο» της περιλαμβάνεται η ισχύς μόνον για τους Γάλλους ορισμένων δικαιωμάτων που αυτή τη στιγμή ισχύουν για όλους του κατοίκους της Γαλλίας, όπως η δωρεάν Παιδεία, η πρόσληψη 15.000 αστυνομικών, η κατασκευή περισσότερων φυλακών, ο περιορισμός της μετανάστευσης και η αποχώρηση από το ΝΑΤΟ.

«Στόχος του προγράμματος είναι πρώτ’ απ’ όλα να δοθεί στη Γαλλία η ελευθερία της και να δοθεί φωνή στους ανθρώπους», δήλωσε η Λε Πεν, παρουσιάζοντας το πρόγραμμά της.

Η Λε Πεν δηλώνει πως αν εκλεγεί, θα επιζητήσει αμέσως ανατροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να γίνει μια πολύ χαλαρή συνεργασία κρατών χωρίς ενιαίο νόμισμα και χωρίς Σένγκεν, και, αν οι εταίροι στην ΕΕ το αρνηθούν, τότε θα ζητήσει δημοψήφισμα για αποχώρηση της Γαλλίας από την ΕΕ.

Πάντως, από το εκλογικό της πρόγραμμα λείπουν μακροοικονομικές λεπτομέρειες, δεν δίνονται στόχοι για το δημόσιο έλλειμμα ή το χρέος, και δεν εξηγεί πώς θα εξισορροπήσει την αύξηση των επιδομάτων με ταυτόχρονη μείωση της φορολογίας.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…