Newsroom

Newsroom

Άναψε σαν "Χριστουγεννιάτικο δέντρο" όλο το σύστημα αεράμυνας της χώρας

Σαν «Χριστουγεννιάτικο δέντρο» άναψε όλο το σύστημα αεράμυνας της χώρας σήμερα το πρωί όταν δύο ζεύγη μαχητικών μπήκαν αιφνιδιαστικά από βορρά και νότο.

57d918421dc5243b3c8b4aef

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Αμέσως απογειώθηκαν μαχητικά ετοιμότητας για να αναχαιτίσουν τα ζεύγη και ακολούθως ενεργοποιήθηκαν και όλες οι συστοιχίες αντιαεροπορικών πυραύλων της χώρας.

Ευτυχώς όλα αυτά έγιναν στο πλαίσιο αιφνιδιαστικής άσκησης που ξεκίνησε μετά από εντολή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ και ολοκληρώθηκε το μεσημέρι.

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης το πρωί απογειώθηκαν δυο ζεύγη μαχητικών αεροσκαφών F-16 από την Σούδα και την Αγχίαλο και προσομοιώνουν εχθρικά αεροσκάφη, προκειμένου να κάνουν έλεγχο στο σύστημα της αεράμυνας της χώρας.

Το ΓΕΕΘΑ στην ανακοίνωσή του αναφέρει χαρακτηριστικά:

Την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016, κατόπιν εντολής του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ και μετά από συνεννόηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο, πραγματοποιήθηκε άσκηση ελέγχου αεράμυνας της χώρας με συμμετοχή αριθμού αεροσκαφών, των σταθμών αεροπορικού ελέγχου, των κέντρων επιχειρήσεων και του συνόλου αντιαεροπορικών συστημάτων / όπλων και των 3 κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σκοπός της άσκησης ήταν η εξέταση του χρόνου ετοιμότητας και αντίδρασης των συστημάτων αεράμυνας της χώρας σε όλη την επικράτεια, καθώς και του επιπέδου εκτέλεσης των σχετικών διαδικασιών και σχεδίων.

Στο πλαίσιο της άσκησης, 2 ζεύγη μαχητικών αεροσκαφών απογειώθηκαν προσομοιάζοντας με την κίνηση τους εχθρική αεροπορική δύναμη, η οποία αρχικά αναγνωρίσθηκε από τους σταθμούς αεροπορικού ελέγχου και ακολούθως αναχαιτίσθηκε από φίλια μαχητικά αεροσκάφη, με παράλληλη ενεργοποίηση αντιαεροπορικών συστημάτων / όπλων.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…