Newsroom

Newsroom

Αναπάντητα ερωτηματικά από Γ. Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Φαλτσιάνι

Αναπάντητα ερωτηματικά αναφορικά με την εξαφάνιση της λίστας Φαλτσιάνι άφησε η χθεσινοβραδινή παρέμβαση του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου στον…

Αναπάντητα ερωτηματικά αναφορικά με την εξαφάνιση της λίστας Φαλτσιάνι άφησε η χθεσινοβραδινή παρέμβαση του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

Η περίφημη «λίστα», περιέχει ονόματα 1.991 Ελλήνων καταθετών οι οποίοι εξήγαγαν μεγάλα χρηματικά ποσά στην Ελβετία και έφτασε στα χέρια του κ. Παπακωνσταντίνου διά της διπλωματικής οδού.

Όπως ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο ίδιος επέλεξε ορισμένα από τα ονόματα αυτά και τα έστειλε στα τέλη του 2010 στον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Καπελέρη. Στη συνέχεια την πλήρη λίστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, την έδωσε στον μετέπειτα επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Καπελέρη τον Ιούνιο του 2011.

Σε ότι αφορά τις επικρίσεις για τη μη έγκαιρη και αξιόπιστη διαχείριση της λίστας, ο κ. Παπακωνσταντίνου επικαλέστηκε τον κίνδυνο εκμετάλλευσης της λίστας από το ΣΔΟΕ.

«Ξέρετε να έχουν απολυθεί πολλοί επίορκοι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ;», διερωτήθηκε χαρακτηριστικά υπονοώντας φαινόμενα εκβιασμών και διαφθοράς. Παράλληλα ο πρώην υπουργός Οικονομικών παρέπεμψε για τα περί καθυστερήσεων στους διαδόχους του, κάτι που εξελήφθη ως αιχμή από τον τότε υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Να ρωτηθούν αυτοί που ήρθαν στη συνέχεια», είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου στο Mega.

Ωστόσο, πολλά ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι ενώ ο κ. Παπακωνσταντίνου έδωσε τη λίστα στον κ. Καπελέρη και στον κ. Διώτη, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία του ΣΔΟΕ στις 6 Μαΐου του 2011, ένα μήνα μετά ο κ. Παπακωνσταντίνου φαίνεται να αντιφάσκει.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με τη φοροδιαφυγή από καταθέσεις στο εξωτερικό στις 6 Ιουνίου του 2011, ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος δεν κατέχει κατάσταση με τους Έλληνες φορολογούμενους, φυσικά και νομικά πρόσωπα, που διατηρούν καταθέσεις ή που μετέφεραν κεφάλαια σε Τραπεζικά ιδρύματα του εξωτερικού και ειδικότερα στην Ελβετία».

Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων – Την απείλησε με μαχαίρι, τη λήστεψε και την ξυλοκόπησε

via 252863 212661 type13262

Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων – Την απείλησε με μαχαίρι, τη λήστεψε και την ξυλοκόπησε

Ακόμα ένα περιστατικό με βία ανηλίκων που σοκάρει

Θρίλερ με τους πληροφοριοδότες που μίλησαν για τα ελαττώματα παραγωγής στην Boeing – Βρέθηκε και ο δεύτερος νεκρός

ap boet5

Θρίλερ με τους πληροφοριοδότες που μίλησαν για τα ελαττώματα παραγωγής στην Boeing – Βρέθηκε και ο δεύτερος νεκρός

Σαν σε ταινία βρέθηκε νεκρός και ο δεύτερος πληροφοριοδότης που μίλησε για τα ελαττώματα της…