Newsroom

Newsroom

Αναβολή Ολυμπιακών Αγώνων λόγω του ιού Ζίκα ζητούν επιστήμονες

Ο διαρκώς αυξανόμενος αριθμός των θυμάτων του ιού Ζίκα στο Ρίο ντε Τζανέιρο, οδήγησε 150 επιστήμονες από όλο τον κόσμο να ζητήσουν την αναβολή της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων.

5749e4a01dc524f4308b5025

«Απευθύνουμε αυτή την έκκληση παρά τη διαδεδομένη, φαταλιστική άποψη πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο είναι πολύ σημαντικοί για να αναβληθούν. Η μεγαλύτερη μας ανησυχία αφορά την παγκόσμια υγεία. To στέλεχος του ιού στη Βραζιλία βλάπτει την υγεία με τρόπους που η επιστήμη δεν είχε ξανά παρατηρήσει μέχρι σήμερα και παρά την προσπάθεια να ελεγχθεί τυχούσα μόλυνση από τον ιό, οι περιπτώσεις ασθενών αυξάνονται» υπογραμμίζουν στο κείμενο που συνυπογράφουν οι επιστήμονες, επισημαίνοντας παράλληλα τις απειλές για τους επισκέπτες της Βραζιλίας. 

Ανάμεσα στους υπογράφοντες είναι ορισμένοι εξαιρετικά διακεκριμένοι καθηγητές από τα πανεπιστήμια του Χάρβαρντ και της Οξφόρδης. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ωστόσο, έχει αποκλείσει την αναβολή της διοργάνωσης, η οποία ξεκινά στις 5 Αυγούστου με την τελετή λήξης να είναι προγραμματισμένη για τις 21 του μηνός.