Newsroom

Newsroom

Αμετανόητος εθνικιστής και χρυσαυγίτης ο Μιχαλολιάκος

Πέρα από τις καταγγελίες για επαφές με τον προϊστάμενο του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού και δύο υπουργών, οι οποίοι ήθελαν…

mixaloliakos 2 0

Πέρα από τις καταγγελίες για επαφές με τον προϊστάμενο του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού και δύο υπουργών, οι οποίοι ήθελαν να προσεταιριστούν, όπως είπε, τη Χρυσή Αυγή, η υπόλοιπη ομιλία του Νίκου Μιχαλολιάκου, σήμερα Τετάρτη στη Βουλή, δεν ήταν τίποτα παραπάνω από ένα συνονθύλευμα απειλών και ακραίας φρασεολογίας.

Ο Μιχαλολιάκος, ο οποίος βρέθηκε στη Βουλή μαζί με τους Παππά και Λαγό, για τη συζήτηση επί της άρσης της ασυλίας τους για συμπληρωματικές κατηγορίες, όπως εκείνη της παράβασης του νόμου περί όπλων, προχώρησε, εκτός των άλλων, σ’ ένα φασιστικό παραλήρημα, δηλώνοντας αμετανόητος εθνικιστής και χρυσαυγίτης.

«Ντροπή σας ψευδοδημοκράτες, στήσατε σκευωρία εναντίον μας» είπε ο Νίκος Μιχαλολιάκος απευθυνόμενος στο Σώμα, ενώ φώναξε «σκάστε!» στον προεδρεύοντα βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστο Μαρκογιαννάκη. Επιτέθηκε δε στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «χούντα Βενιζέλου και Σαμαρά» και στα ΜΜΕ και μίλησε για  «πορνοβοσκούς της ενημέρωσης». «Θέλατε να μας ρίξετε στο 2% αλλά φτάσαμε στο 10%», είπε συγκεκριμένα.

Μίλησε παράλληλα -κατά την πάγια τακτική του- για πολιτική δίωξη λέγοντας ότι δεν φοβάται τη φυλακή κι ότι είναι τίτλος τιμής οι χειροπέδες και η δίωξη για τις ιδέες του. «Δεν θα μου λυγίσετε την ψυχή. Είμαι ένας αμετανόητος χρυσαυγίτης, ένας αμετανόητος εθνικιστής», είπε χαρακτηριστικά.

Το μείζον ερώτημα τη δεδομένη στιγμή πάντως, δεν είναι άλλο από το αν η Νέα Δημοκρατία θα αποφασίσει κάποια στιγμή να απαντήσει πειστικά στις καταγγελίες ή συκοφαντίες, όπως τα στελέχη της ισχυρίζονται, και να ζητήσει να ερευνηθούν όσα ο Τάκης Μπαλτάκος, έλεγε στον Ηλία Κασιδιάρη, στο περιβόητο βίντεο με τη συνομιλία τους. Κι αυτό, γιατί το κυβερνών κόμμα, είναι στην παρούσα φάση υπεύθυνο για την άνοδο των ποσοστών της Χρυσής Αυγής, που με κάθε μέσο προσπαθεί να πείσει ότι δεν είναι εγκληματική οργάνωση και έχει πέσει θύμα πλεκτάνης. 

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…