Το αμαρτωλό πάρτι στο Ναύπλιο που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκε το Ναύπλιο με αφορμή μια αφίσα που προσκαλούσε τον κόσμο σε «πάρτι βλασφημίας» για την παραμονή των Χριστουγέννων. Παρουσίασαν τον Χριστό με μακιγιάζ και σκουλαρίκια.

Η αφίσα που επέλεξαν οι διοργανωτές του πάρτι στο μπαρ «Σκαντζόχοιρος» δείχνει τον Χριστό ντυμένο γυναίκα, μακιγιαρισμένο, με σκουλαρίκια, ενώ στο κείμενο που συνόδευε την εκδήλωση στα social media αναφέρονταν τα εξής: «Γιορτάζουμε τα 2019α γενέθλια του ανθρώπου που έφερε στον κόσμο το μήνυμα της αγάπης κ της αλληλεγγύης προς όλους με μια κλασική εορταστική εξεφτελιστική παρτάρα όπως κάθε χρόνο. Μουσικάρες για μας διαλέγει η Μαρωφυλλιά από τα παλιά. Αμαρτωλοί του κόσμου ελάτε».

Για το συγκεκριμένο πάρτι ανάμεσα σε αυτούς που αντέδρασαν έντονα ήταν και ο εφημέριος του Ιερού Ναού Γενεσίου της Θεοτόκου π. Διονύσιος Ταμπάκης, ο οποίος είχε φραστική αντιπαράθεση με τους διοργανωτές. Το επιχείρημα του Δ. Ταμπάκη ήταν ότι η εικόνα που επέλεξαν να διακωμωδήσουν θεωρείται από τους ειδικούς ως η πιο πιστή αναπαράσταση του πραγματικού προσώπου του Χριστού και περιέχει πολύ μεγάλους συμβολισμούς αλλά και ταυτίζεται σε πάνω από 200 σημεία με την Σινδόνη του Τορίνο.

Το θέμα πάντως κάνει ήδη τον γύρο του Διαδικτύου με τους χρήστες να εκφράζουν την άποψη τους για την αφίσα, αλλά και για την θεματική του πάρτι, το οποίο ονομάστηκε…. πάρτι βλασφημίας.

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη γυναικοκτονία: «Κυβέρνηση θεατής σε προαναγγελθέν έγκλημα»

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη γυναικοκτονία: «Κυβέρνηση θεατής σε προαναγγελθέν έγκλημα»

Στην ερώτηση επισημαίνονται «οι ευθύνες της κυβέρνησης και των κρατικών αρχών για ένα έγκλημα που…