Αλεξιάδης: Τεράστια η εξοικονόμηση από τη μεταφορά του ΥΠΟΙΚ στο κτίριο του Κεράνη

Τεράστια θα είναι η εξοικονόμηση χρημάτων για το Δημόσιο από τη μεταφορά υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών στο κτίριο του Κεράνη, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

5707fbcf1dc524364a8b4c36

«Είναι επτά υπηρεσίες που στεγάζονται σε κτίρια περιφερειακά της Αθήνας, υπηρετούν 1027 άτομα και πληρώνουμε 232.000 ευρώ», είπε σχετικά, προσθέτοντας ότι, «το κτίριο του Κεράνη έχει 2.300 θέσεις εργασίας και ενοίκιο 221.000 ευρώ». Με άλλα λόγια, θα είναι κι άλλες οι υπηρεσίες που θα μεταφερθούν εκεί, συνεπώς το Δημόσιο θα γλιτώσει κι άλλα ενοίκια.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις κάποιων υπαλλήλων, σημείωσε ότι, «αντιδρούν χωρίς να έχουν στοιχεία» και δήλωσε πως μετά από συνεννόηση με τον ΟΑΣΑ, το κτήριο θα συνδεθεί με λεωφορειογραμμή Express τόσο με το μετρό του Αιγάλεω, όσο και με τον Προαστιακό του Πειραιά.

Ερωτηθείς εξάλλου για το πότε θα νομοθετηθεί η σύνδεση των ταμειακών μηχανών με το Τaxisnet, απάντησε ότι «η διάταξη είναι έτοιμη και είναι στη φάση της διαπραγμάτευσης κι ελπίζω ότι σύντομα θα έρθει στη Βουλή».

«Πρέπει όμως να καταλάβετε ότι είμαστε σε ειδική φάση νομοθέτησης», σημείωσε «δείχνοντας» τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές που είναι σε εξέλιξη.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη