Ακυρη η διαδικασία αν εξαιρεθούν Πολάκης – Τζανακόπουλος δηλώνει ο Τσοβόλας

Για το ενδεχόμενο εξαίρεσης των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, του Δημήτρη Τζανακόπουλου και του Παύλου Πολάκη, τοποθετήθηκε ο Δημήτρης Τσοβόλας, δικηγόρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης μιλώντας στον ΣΚΑΪ και ξεκαθαρίζοντας πως εάν εξαιρεθούν μπορεί να δημιουργηθεί ζήτημα ακυρότητας της όλης διαδικασίας.

EK Tsovolas

Ειδικότερα, ο κ. Τσοβόλας ανέφερε ότι με βάση το νόμο, εξαίρεση από την επιτροπή μπορεί να ζητήσει ο Εισαγγελέας, άρα η επιτροπή, ο κατηγορούμενος ή ο πολιτικός ενάγων εάν υπάρχει, όταν υπάρχουν υπόνοιες μεροληψίας. Εξήγησε επίσης ότι την απόφαση λαμβάνει το δικαστικό συμβούλιο που στην προκειμένη δεν υπάρχει και συνεπώς δεν μπορεί να αποφασίσει εξαίρεση η προανακριτική επιτροπή.

«Δηλαδή αυτός που ζητάει την εξαίρεση θα αποφασίζει και την εξαίρεση;», διερωτήθηκε ο ίδιος. Ο κ. Τσοβόλας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να θέσει θέμα εγκυρότητας της διαδικασίας, εάν και εφόσον παραπεμφθεί ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Δείτε αναλυτικά τί ανέφερε ο Δημήτρης Τσοβόλας

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το απόγευμα τα μέλη της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης καλούνται να λάβουν απόφαση πάνω στο αίτημα του Κινήματος Αλλαγής να εξαιρεθούν από τις εργασίες οι προταθέντες μάρτυρες Παύλος Πολάκης και Δημήτρης Τζανακόπουλος. Στην ημερήσια διάταξη των εργασιών της επιτροπής έχει εγγραφεί και η εξέταση του πρώτου μάρτυρα. Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, αυτός θα είναι ο Κωνσταντίνος Φρουζής.

Ο ανεκδιήγητος Τραμπ εξισώνει τους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης με τους νεοναζί της Σάρλοτσβιλ

5a621d8a1dc5248e048b4573 1

Ο ανεκδιήγητος Τραμπ εξισώνει τους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης με τους νεοναζί της Σάρλοτσβιλ

«Η Σάρλοτσβιλ δεν ήταν τίποτε απολύτως, τίποτε σε σύγκριση με το επίπεδο μίσους που έχετε…