Newsroom

Newsroom

Ακριβότερη πλέον η συμμετοχή των ασφαλισμένων σε πρωτότυπα φάρμακα

Περισσότερα χρήματα θα καταβάλλουν από σήμερα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ σε περίπτωση που επιλέξουν πρωτότυπα αντί για γενόσημα φάρμακα, καθώς…

Περισσότερα χρήματα θα καταβάλλουν από σήμερα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ σε περίπτωση που επιλέξουν πρωτότυπα αντί για γενόσημα φάρμακα, καθώς πλέον καλούνται να πληρώσουν εξ ολοκλήρου τη διαφορά μεταξύ ασφαλιστικής και λιανικής τιμής.

Ως τώρα,οι ασφαλισμένοι πλήρωναν δύο συμμετοχές εφόσον το σκεύασμα που επέλεγαν είχε τιμή υψηλότερη από την ασφαλιστική τιμή. Δηλαδή εάν η λιανική τιμή του φαρμάκου ήταν ίδια με την ασφαλιστική τιμή, τότε ο ασθενής πλήρωνε τη συμμετοχή του, που είναι 25%, εάν όμως επέλεγε ακριβότερο φάρμακο τότε πλήρωνε τη συμμετοχή του, 25% και επιπλέον το 50% της διαφοράς λιανικής και ασφαλιστικής και το υπόλοιπο 50% κατέβαλλε ο ΕΟΠΥΥ.

Πλέον, με τις αλλαγές αυτές, καταργείται η από κοινού συνεισφορά EOΠΥΥ- ασφαλισμένων της επιπλέον διαφοράς μεταξύ ασφαλιστικής και λιανικής τιμής των φαρμάκων και οι ασθενείς θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους το 100% της διαφοράς.

Στην περίπτωση που τα πρωτότυπα φάρμακα δεν έχουν γενόσημο, η απόφαση αυτή δεν ισχύει, καθώς ο ΕΟΠΥΥ θα συνεχίσει να καταβάλλει το 50% της διαφοράς.

Ο νέος τρόπος υπολογισμού της συμμετοχής στα φάρμακα έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, με τον ΙΣΑ να κάνει λόγο για ασθενείς δύο ταχυτήτων.

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

ek nektt

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

Ο ίδιος μίλησε ψευδοδικαιωματισμούς μειοψηφιών την ώρα που περνούσε μηνύματα... αγάπης και αναστάσεως